Annonce
Fredericia

Del af kabale: Hjemmepleje får plads til cykler, biler og pauser på Bülows Kaserne

Den nederste og øverste etage i sydfløjen i Bülows Kaserne er i gang med at blive renoveret. I den nederste bliver der plads til faciliteter til hjemmeplejen i distrikt city. Det har været et stort ønske i flere år at få bedre rammer.  Foto: Søren Gylling
Der blev hujet og viftet med flag, da de ansatte i hjemmeplejen i distrikt city fik nyheden om, at der indrettes helt nye faciliteter til dem i Bülows Kaserne. To etager i sydfløjen sættes i stand.
Annonce

Fredericia: Der blev viftet med flag og jublet, da borgmester Jacob Bjerregaard (S) og ældrechef Mona Larsen kunne fortælle ansatte i hjemmeplejen i distrikt city, at de får nye lokaler at køre ud fra og samles i.

- Det var ret populært og viser, at det har været et stort ønske længe. Derfor er det dejligt, at partierne har været enige om, at vi bruger fire mio. kroner af ekstra anlægsmillioner på at få løst det, siger Jacob Bjerregaard.

Derudover bruges der i 2021 yderligere to mio. kroner på renovering af sydfløjen.


Når vi har alle rammerne på plads, så drøfter vi det med vores hoved-samarbejdsudvalg, så medarbejderne er med ind over og kan komme med ideer.

Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.


Hjemmeplejen rykker ind i 1. etage, hvor der bliver indrettet omklædningsfaciliteter, køkkener og mødelokaler.

- Der er plads i gården til cykler og biler, så det, tror vi, bliver rigtig godt, siger Jacob Bjerregaard.

En del af lokalerne på etagen er i dag stillet til rådighed for foreninger.

- Derfor skulle vi have fundet en løsning på det, før vi kunne melde ud, at hjemmeplejen skal rykke ind. Det har vi fået løst, så det hele kan gå op, siger kommunaldirektør Annemarie Zacho Broe.

Ved indgangsdøren ved trappen installeres en trappeelevator, som er et krav i forhold til tilgængelighed, når kommunen indretter nye faciliteter.

Annonce

Rum til at rømme lejemål

Mens 2. etage på kasernen stadig er hjemsted for det konkursramte Fredericia Teaters systuer og opbevaring, har 3. etage stået tom, lige siden kommunen overtog bygningerne.

- Vi har gennemgået bygningen, og 3. sal rummer en masse plads og fine kontorer, som vi nu vil udnytte. Vi sætter det hele i stand, og så vil vi kunne bruge lokalerne i den kabale, der skal sikre, at vi kan frigøre lejemål rundt om i byen. Det vil give en årlig driftsbesparelse, som vi selvfølgelig skal udnytte, siger Jacob Bjerregaard.

Lærling Oliver Wolff fra J.C. Gulve i Give godt i gang med at  fjerne gulvbelægningen på de to etager i sydfløjen på Bülows Kaserne. Firmaet håber også at komme i betragtning, når der bliver indbudt til licitation på at lægge nye gulve på de mange kvadratmeter. Foto: Søren Gylling

Hvilke kommunale lejemål, der skal siges op og eventuelt rykkes til Bülows Kaserne eller puttes ind andre steder i den store lokale-kabale, er der ikke truffet beslutning om.

- Når vi har alle rammerne på plads, så drøfter vi det med vores hovedsamarbejdsudvalg, så medarbejderne er med ind over og kan komme med ideer, siger Annemarie Zacho-Broe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Skrappe coronaregler omdirigerer ridestævne til Fredericia: - Vi lægger op til 'kom, rid, skrid'

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: 'Journalisterne er bare mikrofonholdere. De stiller jo ingen kritiske spørgsmål.'

Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Annonce