Annonce
Fredericia

Dele af programmet er offentliggjort: Koncerter, musicals og andre arrangementer flyttes til teaterbygning

Sune Rasmussen er til daglig leder af spillestedet Tøjhuset. Frem til nytår skal han også koordinere de kulturarrangementer, der skal holdes i den tidligere teaterbygning i Prinsessegade. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Arrangementer, der skulle være holdt i Tøjhuset og Eksercerhuset, bliver i efteråret flyttet til teaterbygningen i Prinsessegade. Borgmester Jacob Bjerregaard (S) mener, at levende kulturliv er vigtigt - også i en coronatid.
Annonce

Fredericia: Kunstnere som Mads Langer og Hjalmer, musicals og en julekoncert med Fredericia Postorkester.

Det er blandt de arrangementer, som de kommende måneder - om corona-restriktionerne tillader det - bliver holdt i bygningen, hvor Fredericia Teater tidligere havde hjemme.

Det blev afsløret på et pressemøde tirsdag eftermiddag, hvor borgmester Jacob Bjerregaard sammen med en række parter fra det lokale kulturliv præsenterede den foreløbige plan for brugen af lokalerne, der har stået tomme siden Fredericia Teaters konkurs i marts.

Flere af de arrangementerne skulle oprindeligt have været holdt i Tøjhuset eller Eksercerhuset.

- Vi er i en coronatid, der betyder, at blandt andet Tøjhuset er presset på kapacitet. Så når der skal spilles koncerter med mange publikummer, så kan der ikke være særlig mange med de corona-restriktioner, der er. Det her gør det muligt at afvikle nogle koncerter, som ellers skulle være aflyst, lød det fra borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Annonce

Tøjhusets leder skal koordinere

I forhold til Eksercerhuset skyldes flytningerne, at det sted de kommende måneder skal renoveres for 8,5 millioner kroner.

Både Event C og Fredericia Live, der står bag flere af de flyttede arrangementer, er glade for muligheden for at rykke ind i teaterbygningen.

- Det er bare fantastisk for os, at huset her står tomt. Det glæder vi os rigtig meget til at udnytte, siger Fredericia Lives formand Martin Andersen.

- Vi er rigtig glade for, at de ting, vi skulle have haft i Eksercerhuset i efteråret, har været mulige at flytte hernede, lød det fra Ulrich Nicolaisen, direktør i Event C.


Jeg tror faktisk, det er enormt vigtigt, at der er de her tilbud. Coronaen kan trække ud, og vi kan jo ikke leve uden kultur i flere år

Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia Kommune


Det foreløbige program

 • 28. august: Jesper Binzer med band.
 • 29. oktober: Pink Floyd Projekt.
 • 30. oktober; Hugorm.
 • 31. oktober: Dodo & The Dodo's.
 • 6. november: Hjalmer.
 • 12. november: Mads Langer.
 • 18. november: Et dukkehjem.
 • 30. november: A Musical X-Mas.
 • 1. december: A Musical X-Mas.
 • 2. december: A Musical X-Mas.
 • 12. december: Fredericia Postorkester.

Det bliver Tøjhusets leder Sune Rasmussen, der skal stå for koordineringen af arrangementerne. Han er også manden, man kan kontakte, hvis man ønsker at holde et arrangement i teaterbygningen.

- Ligesom der allerede er mange ting på programmet, er der også mange, som har skrevet til mig allerede. Tøjhuset har cirka 300 arrangementer om året, når der ikke er coronatid. Lad os se, hvor mange vi kan få plads til her, siger han.

Annonce

Første koncert bliver om få uger

Borgmester Jacob Bjerregaard mener, det er vigtigt, at man trods den særlige periode fortsat holder gang i kulturlivet.

- Jeg tror faktisk, det er enormt vigtigt, at der er de her tilbud. Coronaen kan trække ud, og vi kan jo ikke leve uden kultur i flere år, siger han.

I går meldte I ud, at I på grund af udviklingen af coronasmitte aflyser en række koncerter på Østerstrand. I dag vælger I så at præsentere, at der kommer til at blive holdt en masse arrangementer hernede. Hvordan hænger de to ting sammen?

- Det hænger slet ikke sammen, for det er to meget forskellige ting. Herinde kan vi jo styre det. Der er en arrangør, der meget præcist kan sige: "Du skal købe en billet, der er nummerering på." Det betyder også, at du sidder med afstand. Problemet med stranden er, at alle kan komme, og hvis der kommer rigtig mange på samme tid, så kan arrangørerne ikke styre det. Derfor er det to meget usammenlignelige størrelser, siger borgmesteren.

Han understreger samtidig, at arrangementerne kan blive tvunget til en aflysning, hvis diverse restriktioner eller smittetallet ændrer sig.

- Det her er selvfølgelig under forudsætning af, at der er styr på smitten, siger han.

Første arrangement i teaterbygningen bliver efter planen 28. august, hvor Jesper Binzer giver koncert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce