x
Annonce
Fredericia

Deltag i afstemningen: Hvad synes du om FC Fredericias nye slagsang?

Det fredericianske rockband, Black Income, har leveret FC Fredericias nye slagsang "Rød i sort". Fansene, spillerne og klubben er begejstret, men hvad synes du? Giv din mening til kende nederst i artiklen.

Fredericia: En god slagsang kan løfte stemningen, holdet og måske også resultatet af en fodboldkamp. Det håber både FC Fredericia og rockbandet Black Income, der er gået sammen om at skabe en ny slagsang til Fredericias fodboldhold.

Projektet opstod som en pludselig indskydelse - men også som opfyldelse af et gammelt ønske.

Nu er sangen klar, og den skal stå sin ilddåb, når FC Fredericia tager imod Viborg på Monjasa Park 7. marts. Her vil den blive brugt både, når spillerne løber på banen, og når hjemmeholdet scorer.

- Når en slagsang er god, kan den give de der ekstra to procent, der skal til. Og med dén her sang er der virkelig smæk for skillingen, og et omkvæd man virkelig kan synge med på, siger Christian Holm Johansen, der er salgsansvarlig hos FC Fredericia og har været klubbens mand på projektet.

Men egentlig startede det hele et andet sted.

Annonce
Vi er sgu stolte af at levere den her sang til FC Fredericia og fodboldfansene.

Henrik Thrane

Træningskamp og fanklub

I de senere år har FC Fredericia brugt Volbeats "For Evigt" som indløbssang - et nummer, også nogle andre klubber bruger.

Fredericia-spillerne har efterlyst en ny sang, og der har også været afholdt afstemning på holdet om, hvilken sang, der både har den rette energi, den rette langtidsholdbarhed og den rette syng-med-kvalitet.

- Men vi kunne ikke rigtig finde det helt rigtige nummer, siger Christian Holm Johansen.

Derfor opstod idéen om at få skabt en helt særlig sang til formålet. En ny sang, ingen andre hold kunne bruge. Og i forbindelse med en træningskamp i KFUM-parken bredte snakken sig til FC Fredericias fanklub, Red Pride.

Med i Red Pride er Jacob Nissen, der også er promotor for Black Income. Han gik hurtigt videre til bandet med idéen, og i løbet af få uger var projektet oppe i omdrejninger.

Sanger og sangskriver i Black Income Henrik Thrane konstruerede en sang med referencer til både fodbold, klubben og til Fredericias historie. Og med indspark fra fanklubben kom de sidste detaljer i ordvalg og opbygning på plads. Derefter skulle sangen indspilles.

Lær teksten til omkvædet

FC Fredericia - vi gi'r aldrig op

Sammen kæmper vi til tops

Vi er Fredericia

Vi' fra Kongens Port

Klædt til kamp i rødt og sort

(Fra Black Incomes "Rød i sort")

Fans brølede i studiet

I en rigtig slagsang skal der både være trommebulder og fan-brøl, der pisker en stemning op på stadion. Henrik Thrane og Black Income bad derfor holdets mest inkarnerede fans om hjælp.

- Og jeg skal da lige love for, at de kom med den rette stemning, siger Henrik Thrane.

Da godt to håndfulde Red Pride-medlemmer dukkede op i studiet medbringende bannere og øl, var der lagt op til entusiastiske og ægte fan-brøl.

- Inden de kom i studiet, havde vi forsøgt at gøre det selv, men da fanflokken kom, lød det bare så meget bedre, siger Henrik Thrane.

Faktisk var stemningen i studiet så god, at han måtte takke nej, da fodboldflokken spurgte, om de også skulle bruge lidt fyrværkeri for stemningens skyld.

- De var meget entusiastiske. Og det kan høres på sangen. Det er fedt, siger Henrik Thrane.

Black Income har skrevet mange sange, men denne her er speciel.

- At skrive en sang er én ting. Men at den kan bruges til noget som det her - det er sgu noget særligt, siger Henrik Thrane

Nu er der kun at vente til sangens ilddåb på Monjasa Park 7. marts, hvor FC Fredericia tager imod Viborg.

Black Income på Monjasa Park sammen med FC Fredericias Christian Holm Johansen. Fra venstre er det trommeslager Lars Olrik, sanger og sangskriver Henrik Thrane og promotor Jacob Nissen. Bag Christian Holm Johansen skimtes hans datter, Silja på tre. Billedet er taget en dag, hvor Black Incomes bassist, Michael Gersdorff, ikke kunne være med. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet

Læserbrev: En god nyhed i dag (20. marts, red.): Musicalakademiet er ikke berørt af konkursen. Naturligvis skal der fremover være teater i Fredericia. Det ville der også have været i dag, hvis ikke man havde smidt om sig med de mange millioner samt med den hjælpepakke til kulturen, som regeringen har meddelt i dag. Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet, der ikke kunne få armene ned, når teatret og Søren Møllers navn blev nævnt. Hvis ikke Fredericia Kommune gennem årene havde givet et trecifret millionbeløb til teatret, ville lukningen være sket for mange år siden. For Søren Møller var kommunekassen en "tag selv-kasse". Der må være nogle, der har røde ører, og nu vasker man hænder i stor stil. Jeg har gennem flere år opfordret teatret til kun at blive i Fredericia samt spurgt til økonomien vedrørende deres ophold i København, men aldrig fået svar. Men vi skal videre, vi må igen have et teater op at stå i Fredericia. Det skylder vi byens forretningsliv samt de mange unge talenter, der har været tilknyttet teatret. Vi har rammerne i det eksisterende. Drømmen om et kulturhus med teater ligger langt ud i fremtiden, men det er godt at have en drøm. Det bliver svært at finde en ny teaterchef med samme kaliber som Søren Møller, men han skulle have læst H.C. Andersens eventyr "Konen med æggene".

Kultur For abonnenter

København var et dyrt bekendtskab: To forestillinger slog bunden ud af teatret

Annonce