Annonce
Fredericia

Deltag i afstemningen: Hvad synes du om FC Fredericias nye slagsang?

Det fredericianske rockband, Black Income, har leveret FC Fredericias nye slagsang "Rød i sort". Fansene, spillerne og klubben er begejstret, men hvad synes du? Giv din mening til kende nederst i artiklen.

Fredericia: En god slagsang kan løfte stemningen, holdet og måske også resultatet af en fodboldkamp. Det håber både FC Fredericia og rockbandet Black Income, der er gået sammen om at skabe en ny slagsang til Fredericias fodboldhold.

Projektet opstod som en pludselig indskydelse - men også som opfyldelse af et gammelt ønske.

Nu er sangen klar, og den skal stå sin ilddåb, når FC Fredericia tager imod Viborg på Monjasa Park 7. marts. Her vil den blive brugt både, når spillerne løber på banen, og når hjemmeholdet scorer.

- Når en slagsang er god, kan den give de der ekstra to procent, der skal til. Og med dén her sang er der virkelig smæk for skillingen, og et omkvæd man virkelig kan synge med på, siger Christian Holm Johansen, der er salgsansvarlig hos FC Fredericia og har været klubbens mand på projektet.

Men egentlig startede det hele et andet sted.

Annonce
Vi er sgu stolte af at levere den her sang til FC Fredericia og fodboldfansene.

Henrik Thrane

Træningskamp og fanklub

I de senere år har FC Fredericia brugt Volbeats "For Evigt" som indløbssang - et nummer, også nogle andre klubber bruger.

Fredericia-spillerne har efterlyst en ny sang, og der har også været afholdt afstemning på holdet om, hvilken sang, der både har den rette energi, den rette langtidsholdbarhed og den rette syng-med-kvalitet.

- Men vi kunne ikke rigtig finde det helt rigtige nummer, siger Christian Holm Johansen.

Derfor opstod idéen om at få skabt en helt særlig sang til formålet. En ny sang, ingen andre hold kunne bruge. Og i forbindelse med en træningskamp i KFUM-parken bredte snakken sig til FC Fredericias fanklub, Red Pride.

Med i Red Pride er Jacob Nissen, der også er promotor for Black Income. Han gik hurtigt videre til bandet med idéen, og i løbet af få uger var projektet oppe i omdrejninger.

Sanger og sangskriver i Black Income Henrik Thrane konstruerede en sang med referencer til både fodbold, klubben og til Fredericias historie. Og med indspark fra fanklubben kom de sidste detaljer i ordvalg og opbygning på plads. Derefter skulle sangen indspilles.

Lær teksten til omkvædet

FC Fredericia - vi gi'r aldrig op

Sammen kæmper vi til tops

Vi er Fredericia

Vi' fra Kongens Port

Klædt til kamp i rødt og sort

(Fra Black Incomes "Rød i sort")

Fans brølede i studiet

I en rigtig slagsang skal der både være trommebulder og fan-brøl, der pisker en stemning op på stadion. Henrik Thrane og Black Income bad derfor holdets mest inkarnerede fans om hjælp.

- Og jeg skal da lige love for, at de kom med den rette stemning, siger Henrik Thrane.

Da godt to håndfulde Red Pride-medlemmer dukkede op i studiet medbringende bannere og øl, var der lagt op til entusiastiske og ægte fan-brøl.

- Inden de kom i studiet, havde vi forsøgt at gøre det selv, men da fanflokken kom, lød det bare så meget bedre, siger Henrik Thrane.

Faktisk var stemningen i studiet så god, at han måtte takke nej, da fodboldflokken spurgte, om de også skulle bruge lidt fyrværkeri for stemningens skyld.

- De var meget entusiastiske. Og det kan høres på sangen. Det er fedt, siger Henrik Thrane.

Black Income har skrevet mange sange, men denne her er speciel.

- At skrive en sang er én ting. Men at den kan bruges til noget som det her - det er sgu noget særligt, siger Henrik Thrane

Nu er der kun at vente til sangens ilddåb på Monjasa Park 7. marts, hvor FC Fredericia tager imod Viborg.

Black Income på Monjasa Park sammen med FC Fredericias Christian Holm Johansen. Fra venstre er det trommeslager Lars Olrik, sanger og sangskriver Henrik Thrane og promotor Jacob Nissen. Bag Christian Holm Johansen skimtes hans datter, Silja på tre. Billedet er taget en dag, hvor Black Incomes bassist, Michael Gersdorff, ikke kunne være med. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Ved du noget?: Uønsket vaskebjørn kørt ned ved afkørsel 59

Annonce