Annonce
Middelfart

Demonstration foran rådhuset: Politisk huskekage fra børneforældre

Ulla Sørensen er 2. viceborgmester og i den forbindelse var det hende, der på byrådets vegne tog imod en kage fra de demonstrerende forældre - ført an af Maria Lund Nielsen. Foto: Jan Bonde
En pæn flok børneforældre trodsede regnen forud for byrådet endelige budgetvedtagelse mandag eftermiddag. Forældrene kræver minimumsnormeringer i kommunens daginstitutioner og afleverede en tung kage til 2. viceborgmester Ulla Sørensen fra Socialdemokraterne. "Husk nu børnene - de er vores fremtid", lød budskabet.

Middelfart: Kagen var så tung, at 2. viceborgmester Ulla Sørensen måtte i knæ for at holde den, da hun mandag forud for først økonomiudvalgs- og siden byrådsmøde tog mod en pæn flok demonstrerende forældre, der kræver minimumsnormeringer i Middelfart Kommunes daginstitutioner.

- Kagen er tung, fordi der følger store forventninger med den, sagde Maria Lund Nielsen, der er primus motor bag flere demonstrationer og happenings under titlen "Et godt børneliv". Senest har forældrene dannet en forening, der arbejder for børnenes sag.

Maria Lund Nielsen og forældreforeningen er klar over, at den sidste streg for længst er slået under det kommunale budget for 2020, men foreningen ser længere frem.

- Vi har en forventning om, at der skal være en plan B, hvis det viser sig, at der ikke kommer nogle penge til minimumsnormeringer fra regeringen, sagde hun til Ulla Sørensen.

- Jeg takker for kagen på vegne af hele byrådet, og så er jeg simpelthen imponeret over, at I kan mønstre så mange i det her vejr. Vi sætter stor pris på jeres indspark, sagde hun til Maria Lund Nielsen.

I budgettet for 2020 er der afsat ekstra 1,3 millioner kroner til fordeling mellem de kommunale daginstitutioner.

Forældregruppen har fremlagt et facit på 42 millioner kroner som det beløb, der er brug for, hvis der skal være minimumsnormeringer i Middelfart Kommune.

Ulla Sørensen er 2. viceborgmester og i den forbindelse var det hende, der på byrådets vegne tog imod en kage fra de demonstrerende forældre - ført an af Maria Lund Nielsen. Foto: Jan Bonde
Regnen silede ned foran rådhuset i Middelfart, men der var alligevel mødt pænt med forældre og børn op for at demonstrere for minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Foto: Jan Bonde
Der var tørvejr inde på rådhuset, men de fleste af forældrene havde taget paraplyer med for at kunne modstå regnen. Foto: Jan Bonde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kolding Kommune vil dumpe 360.000 kubikmeter fjordbund ved Trelde Næs: Nej tak siger biolog, fiskere og nabokommune

Annonce