Annonce
Fredericia HK

Den ene spillede i Skanderborg, den anden i Aarhus: Tirsdag aften lavede FHK-skytterne tilsammen 13 mål mod fusionsklubben Skanderborg Aarhus Håndbold

Det var Cornelius Kraghs første gensyn med sine tidligere holdkammerater. Venstre backen kvitterede med otte scoringer, men det var ikke nok til, at FHK kunne få point. Foto: Ole Nielsen.
Da Fredericia HK tirsdag aften tabte 35-33 til Skanderborg Aarhus Håndbold tegnede Cornelius Kragh og Anders Kragh Martinusen sig for sammenlagt 13 scoringer. Begge spillere havde gensyn med deres tidligere klubber - som nu er fusioneret til én og samme.

Aarhus: Cornelius Kragh skiftede til FHK denne sommer efter tre år i Skanderborg Håndbold. Forrige sommer tog Anders Kragh Martinusen samme skridt - dog fra Aarhus Håndbold.

Tirsdag aften stod de to FHK'ere så overfor Skanderborg Aarhus Håndbold - en sammenlægning af de to førnævnte klubber. En fusion som fandt sted i starten af april, da Aarhus Håndbold gik konkurs.

Og det var to motiverede herrer, som dukkede op i Ceres Arena. Cornelius Kragh kvitterede med otte mål, mens Anders Kragh Martinusen stod for fem. De to bagspillere fejrede dermed gensynet ved at lave knap 40 procent af FHK's scoringer.

Annonce

- Det var sjovt. Der var meget internt, og det er sådan, det skal være. Der var også nogle situationer, hvor man tænkte, "hvad sagde han lige der?". Men det er en del af det, og det kan jeg meget godt lide, sagde Cornelius Kragh om gensynet med sine tidligere Skanderborg-holdkammerater.

Også Anders Kragh Martinusen fandt sig godt til rette på sin gamle hjemmebane, som ikke altid bærer præg af den stemning, han får i thansen Arena.

- Jeg tror ikke, jeg generer nogen ved at sige, at hallen nogle gange kan være en smule tam. Men det var dejligt at se, at der var en masse opbakning, fordi det er bare sjovere at spille, når der er noget larm i hallen, sagde han.

Der var meget internt, og det er sådan, det skal være. Der var også situationer, hvor man tænke, 'hvad sagde han lige der?'. Men det er en del af det, og det kan jeg meget godt lide.

Cornelius Kragh, FHK

Fokus på spillet, ikke dommeren

FHK's to halvlege var som nat og dag. Ved pausen var fredericianerne foran med fire, og da haluret lød for sidste gang, havde man tabt med tre.

- Første halvleg var næsten til UG. Vi løser det godt angrebsmæssigt og får sat boldene ind, mens vi står rigtig godt i et offensivt forsvar. I anden halvleg kommer de ud med en aggressivitet, som vi desværre ikke får løsnet op for, sagde Anders Kragh Martinusen om de to modstridende halvlege.

- Jeg synes også, vi bruger for meget tid på dommerne. Specielt når vi er så stort foran, pointerede Cornelius Kragh om en række episoder i kampen, hvor følelserne fik frit spil efter en række dommerkendelser.

Skanderborg Aarhus Håndbold kunne ikke holde styr på Anders Kragh Martinusen i første halvleg, hvor højre backen lavede fem mål. Anden halvleg blev dog aldrig det samme for den 28-årige FHK'er, som slet ikke kom på måltavlen i kampens sidste 30 minutter. Foto: Ole Nielsen.
Annonce

Optimisme trods nederlag

Når man taber til sin nærmeste forfølger, er det naturligvis noget, som svier. Alligevel er der positive ting at tage med fra kampen, understreger Anders Kragh Martinusen:

- Vi må ikke grave os ned som om, vi har været elendige. Vi spiller flot håndbold i første halvleg og til tider også efter pausen. Det er ikke en rædselskamp, men det er træls, vi ikke formår at holde stimen.

Et plus ved kampen var Cornelius Kragh, som for alvor begynder at ligne den spiller, FHK købte ham ind til at være.

- Som regel tager det noget tid at vænne sig til en ny klub. Min krop har det godt, og det er en indikator for, at det går fremad for mig. Jeg kender mine holdkammerater bedre, og jeg begynder at være bedre inde i flowet, sagde den 26-årige FHK'er om de seneste to kampe, som har resulteret i sammenlagt 17 scoringer fra venstre backens hånd.

- Følelsen er tom lige nu. Når vi fører med seks mål, kan vi ikke komme udenom, at vi smider kampen på gulvet. Den skal vi selvfølgelig vinde. Derfor er jeg også lidt tom for ord lige nu, fordi det ville have betydet meget for os i tabellen, konstaterede Cornelius Kragh efterfølgende.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kan du også huske syreregn over byen?: Øjenvidner til den mere beskidte historie om Fredericia søges

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

FHK havde ikke noget forsvar før pausen, men så stemplede Emil Tellerup ind, og så knuste man Lemvig-Thyborøn

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Ny besked til 10-årig, der var truet med udsmidning til Thailand: Det skal fejres med Netflix

Fredericia

Millionbeløb skal gøre Lillebælt til naturnationalpark - men uklart hvad det kommer til at betyde

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Fredericia For abonnenter

Bygning i Frankrig opkaldt efter 97-årige Arlette: Historien om kz-overlever får nyt liv

Fredericia HK

En kamp som er mere end to point værd: FHK kan med en sejr tage et stort skridt mod slutspillet

Fredericia

Mysterie i boligområde: Stor mængde 'uvedkommende vand' ryger i kloakken

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Alarm 112

Tyv trængte åbenbart til nye sko: Løb med sko til både mænd og kvinder under indbrud

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Lokalt arkiv stod foran flytning til Vester Voldgade: Men nu bringes en ny adresse i spil

Annonce