Annonce
Vejle

Den første af sin slags i Danmark: Det gør Vejles nye genbrugsplads til 200 millioner kroner helt speciel

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) bød velkommen til første spadestik på RessourceCenter Vejle fredag. Foto: Mette Mørk
Vejles nye ressource-center vil tiltrække virksomheder og give plads til udvikling, lød det fra Vejles borgmester, da der fredag var første spadestik på projektet.

Vejle: Små to år efter, at der blev givet grønt lys til projektet, kunne Vejle Kommune fredag endelig tage første spadestik til den nye genbrugsplads i Vejle Nord med det mundrette navn RessourceCenter Vejle - eller bare RCV.

Ressource-centret skal stå færdigt til efteråret 2022 og vil til den tid have kostet omkring 200 millioner kroner alt i alt.

Udvalgsformand Karl Erik Lund (DF), borgmester Jens Ejner Christensen (V) og direktør i Raunstrup, Carsten Mikkelsen tog det første spadestik til RCV fredag. Foto: Mette Mørk

Til gengæld får Vejle et hypermoderne center, der samtidig giver plads til udvikling flere steder i kommunen.

Annonce

- Når RCV står færdigt, frigiver det jord til bydelen Ny Rosborg, når stationen ved Vestre Engvej kan lukkes. Samtidigt har vi en stærk tro på, at RCV kan tiltrække andre og nye virksomheder og derigennem bidrage til videreudvikling af erhvervsområdet her, lød det fra borgmester Jens Ejner Christensen (V) ved første spadestik-arrangementet.

Han tog selv det første spadestik sammen med formand for natur- og miljøudvalget, Karl Erik Lund (DF), og Carsten Mikkelsen, direktør i Raunstrup Byggeri A/S, der skal stå for byggeriet.

- Lyslevende eksempel

Indtil videre er det gravemaskinerne, der dominerer på den 84.000 kvadratmeter store matrikel på Voervej, men når de er færdige, giver de ifølge Karl Erik Lund plads til en helt ny slags genbrugsplads.

Lige nu er det entreprenørmaskinerne, der regerer på det 84.000 kvadratmeter store område på Voervej, hvor RessourceCenter Vejle tager form. Foto: Mette Mørk

- RCV bliver det første containerfri center i Danmark. RCV bliver et lyslevende eksempel på, at vi både kan passe på vores miljø og på de ressourcer, som der bliver færre af. Jeg tror på, at centret vil inspirere borgerne til mere genbrug og mere genanvendelse, lød det fra Karl Erik Lund i hans tale.


RCV bliver det første containerfri center i Danmark. RCV bliver et lyslevende eksempel på, at vi både kan passe på vores miljø og på de ressourcer, som der bliver færre af.

Karl Erik Lund (DF)


Der skal flyttes enorme mængder af jord, før byggeriet af RessourceCenter Vejle kan gå i gang. Foto: Mette Mørk

Anlægget vil, når det står færdigt, kunne klare omkring 400.000 besøg om året - det er cirka 150.000 flere end for enden af Vestre Engvej i dag.

Ud over at tage imod affald - eller ressourcer - fra borgere og virksomheder vil det nye ressource-center blandt andet indeholde et læringscenter, hvor brugerne kan lære om, hvor effekterne ender, når de er afleveret på centret.

Sådan skal den ny genbrugsplads - RCV - på Voervej se ud, når den står færdig til efteråret 2022. Illustration: Ravn Arkitektur
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce