Annonce
Mærkedage

Den gamle redaktør har stadig travlt

Klaus Lindholm er altid i godt humør. Han greb det også humoristisk an, da Facebook-brugere sidste år beklagede sig over, at Klaus og de øvrige vinterbadere dypper sig nøgne ved Tirsbæk. Den tidligere redaktør skrev fluks en sjov sang til vinterbadeforeningens generalforsamling om, hvordan baller og bryster kan forarge. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Klaus Lindholm, som var kendt for sin flittighed på ugeavisen i Vejle, har stadig en fyldt kalender. Nu springer han i fjorden uden en trævl på kroppen og cykler i trikot.
Annonce

Vejle: Tidligere redaktør på Ugeavisen Vejle Klaus Lindholm fylder 70 år tirsdag 10. december.

Der var nok ingen, der troede, at han ville tage den med ro, da han sagde farvel til arbejdslivet for fem år siden. Igennem næsten 30 år var han redaktør for Vejles ugeavis, og alle, der mødte ham, bed mærke i to ting:

Han småløb altid for at nå det hele, og han var aldrig nærig med sin tid, når kilder med noget på hjerte bankede på hans dør.

- Jeg elskede mit job, og i dag har jeg det fantastisk som pensionist. Jeg har været utrolig heldig.

Klaus Lindholm

Annonce

Familien kommer altid først

Som pensionist har Klaus Lindholm beholdt sit høje tempo. Man bliver nærmest forpustet, når man hører hvad 70-års fødselaren har kastet sig over.

Han trækker i det stramme cykel-outfit og cykler i Vejle Cykel Motion mandag og onsdag - og helst også lørdag, når hans kone, Ulla, er optaget af andre aktiviteter.

Han smider hver en trævl, når han springer i fjorden ved Tirsbæk Strand som medlem af af Vinterbaderforeningen Morgenrøde.

Han ser smalle film i Vejle Filmklub og teaterstykker i Vejle Teaterforening.

Han er med i kunst- og kulturforeningens lørdagsbusture, og han er også begyndt at spille bordtennis.

Og han vil gerne i gang med at male.

- Jeg har også fået tid til at praktisere mit gamle fag som skribent på Vejle Cykel Motions 25-års jubilæumsskrift, fortæller Klaus Lindholm.

Samtidig understreger han, at der selvfølgelig først og fremmest skal være tid til familien.

- Man skal huske at aktiviteterne aldrig må få overtaget i livet som pensionist. De kan give din hverdag struktur, men sker der vigtige ting i familien, har det selvfølgelig hovedprioriteten, siger Klaus Lindholm.

Han tilføjer også, at han i den seneste tid har måtte skære lidt ned på aktiviteterne for ikke at stresse.

Annonce

Det gik bedre end ventet

- Det er ikke alle, der er lige så heldige som mig. Jeg har stadig et godt helbred, og jeg har økonomien til at engagere mig i de ting, jeg gør, siger Klaus Lindholm med sit aldrig svigtende fokus på dem i yderkanten af vores samfund, som ikke har de samme privilegier og ressourcer.

- Det er nok lidt flot at gå på pension uden at være særlig slidt fysisk. Til gengæld synes jeg, at jeg er blevet langsommere, og jeg kan møde mennesker, som jeg har svært ved at huske navnene på, medgiver fødselaren.

Det virker nu ikke til, at Klaus Lindholm har ændret sig synderligt, siden han småløb rundt på gangene i bladhuset på Bugattivej i Vejle.

Han er stadig slank og fuld af energi, en hurtigsnakker og en mand, som let lader sig overtale til at gøre noget for andre - særligt hvis han kan bruge sin veloplagte pen.

- Jeg lod mig vælge ind i den første bestyrelse for vinterbadeforeningen, men jeg vidste godt, at det ikke rigtig ligger til mig. Med bevidstheden om min manglende flair for bestyrelses- og andet foreningsarbejde var det oplagt for mig at sige ja, da jeg fik opfordringen til at skrive Vejle Cykel Motions jubilæumsbog, fortæller Klaus Lindholm.

Han fremhæver samtidig redaktionsudvalget som foruden ham selv bestod af Ole Nedergaard, Arne Andersen og Knud Platz Olesen.

- Jeg har også skrevet enkelte lokalhistoriske artikler. Der er nok ikke så mange, der ved, at jeg er historisk interesseret. Men det har jeg altid været helt fra min opvækst i Ringe.

I dag ser Klaus Lindholm med glæde tilbage på et godt arbejdsliv - det gik bedre end ventet, konkluderer han med vanlig beskedenhed.

- Jeg elskede mit job, og i dag har jeg det fantastisk som pensionist. Jeg har været utrolig heldig.

Klaus Lindholm

Bor med Ulla på Ulbækhusvej syd for Assendrup.

Parret har to sønner, Daniel og Martin. Begge er adopteret fra Chile.

Klaus Lindholm har stået i lære som journalist på Kolding Folkeblad.

Efter en kort årrække på Elbo Bladet i Fredericia, kom han i 1980 til Vejle Amts Folkeblad.

I 1986 fik han ansvaret for Ugeavisen Vejle.

Han gik på pension 31. januar 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Slut med fest og farver efter midnat?: To lokale barejere ser flest fordele ved tidligere lukketid

Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Annonce