Annonce
Middelfart

Den Gyldne Hånd tager skraldet: Sådan så festivalpladsen ud dagen derpå

Arrangørerne bag Rock Under Broen forventer, at pladsen under broen er så god som ny igen tirsdag. Foto: Sofie Secher Karlsen
Et sandt virvar af affald i alle afskygninger mødte KIF Koldings fanklub, "Den Gyldne Hånd", søndag morgen, da de smøgede ærmerne op og gik i gang med oprydningen.

Middelfart: Mens store dele af byen har tømmermænd, smøger fanklubben fra KIF Kolding ærmerne op. Klubben stillede søndag morgen på festivalpladsen under broen - klar til at rydde godt og grundigt op.

Efterladte campingstole, uendelige mængder smadrede plastikkrus og konfetti, skudt ud af store kanoner, lå spredt på det store grønne areal.

Klubben, som egentlig har navnet "Den Gyldne Hånd", hjælper til på festivalen for fjerde år i træk, og som årene er gået, er arbejdsopgaverne blevet flere og flere. Det fortæller fanklubformand Steen Møller.

- Vi står ved indgangen, har hjulpet til med at sætte hegnet op, og vi fungerer som guider på pladsen, og så står vi for den helt store oprydning søndag, fortæller han.

Annonce
Søndag morgen klokken 8.30 var oprydningsarbejdet så småt gået i gang på festivalpladsen under broen. Foto: Sofie Secher Karlsen

Økonomisk belønning og fællesskab

Steen Møller har befundet sig i Middelfart store dele af ugen op til festivaldagen lørdag - flere dage med fyraften omkring midnat. Men lange dage gør ikke noget, for belønningen er det hele værd.

"Den Gyldne Hånd" får en økonomisk belønning for deres hårde arbejde, men for Steen Møller er det fællesskab, han oplever mellem de mange medarbejdere næsten løn nok i sig selv.

- Jeg kan kun opfordre til, at man som forening melder sig til at hjælpe. Der er et stort fællesskab, og selv om det flere nætter ikke bliver til mere end fem timers søvn, er det fedt, siger han og understreger:

- Vi har det hamrende sjovt.

Pengene, "Den Gyldne Hånd" tjener på festivalarbejdet skal blandt andet bruges på busser til og fra udebanekampe den kommende sæson.

Også Middelfart Kommune er involveret i oprydningsarbejdet og bidrager blandt andet med en kæmpestor udgave af en støvsuger, som kan suge de mindre ting på pladsen op.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Så du noget?: Vidner til indbrud søges

Debat

Lokaldebat om budget2020: Vi har brug for bump, chikaner, overvågning eller andet

Lokaldebat: Jeg bor i Balslev, lige i krydset ud til vejen Middelfart/Ejby to kilometer fra Ejby. Hver dag oplever vi, at der køres alt for stærkt gennem vores lille by, især bilister fra Middelfart-siden kører med høj fart igennem. Der er byskilte på begge sider af byen, hvilket betyder, at man kun må køre 50 kilometer i timen, men dette bliver slet ikke respekteret. Kommunen har også sat 60 kilometer-skilte op fra Balslev og ind til Ejby. Heller ikke dette bliver respekteret. Det fylder rigtig meget for os herude på landet, at vi hver dag skal frygte trafikken. Bilerne raser forbi vores hoveddør, og det er med bævende hjerte, vi sender børn og unge afsted på cykel. Vi har brug for, at der bliver etableret trafikdæmpende tiltag – bump, chikaner, overvågning eller andet. Eksempelvis kunne vi bruge stærekasser ved indkørslen til byen – hvad mon det ville koste? Mit forslag til budgettet er, at trafikdæmpende tiltag opprioriteres – at der sættes (mange) flere penge af til dette, så vi kan opleve at trafiksikkerheden tages alvorligt. At der lægges vægt på trafik-tryghed for alle borgere i kommunen.

Fredericia

Ungt plejefirma afviser dumping: - Vi lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed

Fredericia For abonnenter

Hjemmepleje i udbud: Derfor har kommunen valgt nyt selskab

112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Annonce