Annonce
Læserbrev

Den socialdemokratiske dna på spil

Læserbrev: Det er hovedrystende, at den socialdemokratiske byrådsgruppe kan stemme for en budgetaftale, der er udarbejdet til at ramme kernen i vores samfund nemlig vores ungdom. Jeg kan på ingen måde se et væsentligt socialdemokratisk aftryk på den aftale, der er lavet for budgettet i 2020. Det må og skal være et socialdemokratisk mål at styrke børne- og uddannelsesområdet. I Kolding Kommune har byrådet ikke alene valgt at undlade et løft af et i forvejen udpint og udsultet børne- og uddannelsesområde, de har tilmed valgt at spare 38,6 millioner kroner på området. Ved kommunalvalget i 2017 valgte borgerne i Kolding Kommune at give Socialdemokratiet en historisk vælgerlussing ved kun at give fem socialdemokrater en plads i byrådet. Jeg tror, det er vigtigt at Socialdemokratiet ikke forsvinder helt fra byrådet i Kolding, men når Socialdemokratiet gang på gang løber borgmesterens ærinde, kan det blive svært.

Det er på nuværende tidspunkt vigtigere end nogensinde, at vi i Socialdemokratiet finder os selv. Vi skal genfinde den socialdemokratiske dna, og vise det borgerlige flertal at vi ikke kan løbes om hjørner med, og først og fremmest at børn og unge aldrig må bøde for dårlig ført økonomisk politik.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Humanister her og der - nuvel, men alt for mange

Læserbrev: I dette debatindlæg vil jeg ikke påstå, at vi kan undvære alle humanister. Men der findes mildest talt alt for mange nichestudier, der ikke er brug for. Lidt polemisk kan jeg nævne, at hvis nogle sidder og studerer myrernes seksualliv på Himalayabjergenes syd-skråning, bør vi som samfund spørge, om det er noget, vi har brug for. Mit forsigtige svar er, at det har vi ikke. For samtidig står vi og mangler talenter inden for de mere tekniske fag. Det har vi for øvrigt gjort, siden socialdemokraten Anker Jørgensen pegede på problemet: Vi mangler teknikere. Alt for mange humanister går i dag ledige. Nogle har læst oltidsfransk, andre læren om Knud Lavards indflydelse på menneskets fysiske og intellektuelle natur. Alt sammen interessant for intellektuelle nørder. Men hvem vil købe denne viden? Mit svar er: ingen. Derfor hober humanisterne sig op i arbejdsløshedskøen. Og det betyder, at alt for megen ligegyldig viden står i kø, uden efterspørgsel. Nu har vi så her i Danmark et kæmpe luksusproblem. Vi kan overleve, uden det koster. Vi kan være kritiske og stille krav, uden det koster. Og vi kan studere i årevis og ud ad en ligegyldig tangent, uden det koster. Og vi kan studere i årevis og stifte familie og få det betalt i studieperioden, uden det koster. Og så kan vi tillade os at demonstrere i bedste Finn Ejner Madsen-stil, da han indtog talerstolen på Københavns Universitet, uden det koster. Og dog... Det koster manglende respekt hos os. Dvs. det øvrige samfund, for når I vil demonstrere for noget så ligegyldigt som det, I demonstrerer for: Det betimelige i at få forskellige eksotiske studier betalt af det øvrige samfund i årevis. Men fortsæt endelig jeres demonstration. For i mellemtiden anspores vi fornuftige danskere til at stille endnu større krav til jeres studieforløb - også selv om det er noget så ligegyldigt som religionsfilosofi. Mit bedste råd til "opstandelsen" på humaniora er: Tag et job i Coop. Så gør du/I en smule nytte her i samfundet - uden at leve på nas og af café-penge. Humanist-studenterne/-demonstranterne skal da også have ros. For demonstrationstimingen er helt perfekt nu, hvor vi har fået en "gammelkommunist"-domineret regering. Vi danskere er sgu ikke for kloge, men måske vi ved mere om øglernes skæbne i Canadas badlands end om, hvad der sker i arbejdsløshedskøen blandt studerende på humaniora. "Vi er venner af det skønne, uden i udfoldelsen at overskride mådeholdet" (Perikles, græsk filosof f.v.t.)

Klumme

Louises veninde har uhelbredelig kræft: Så længe dit hjerte slår – så tag ingenting for givet

Annonce