Annonce
Fredericia

Den store haveslange skal i gang før sommerby: - Vi skal have byen til at stå helt skarp

Fredericia skal pudses og poleres inden turistsæsonen, siger Susanne Eilersen, der står i spidsen for årets sommerby. Foto: Nana Hanghøj
Der skal spules gader rene og poleres pladser som optakt til den kommende sommerby. Susanne Eilersen håber, at der kan sættes ekstra kræfter ind i projekt Ren By, så byen kommer til at stå indbydende inden sommersæsonen.

Fredericia: Der skal gang i tyggegummi-fjerning og højtryksspuling af de fredericianske gader, hvis man spørger viceborgmester Susanne Eilersen (DF). Hun står i spidsen for den kommende sommerby-kampagne, hvor danskerne finde ud af, at det er Fredericia, de skal besøge, når ferien skal foregå i Danmark.

- Og når vi får gæster til byen, så skal den stå helt skarp. Jeg håber, at vi kan få sat ekstra kræfter bag Ren By-projekter, så vi kan få ryddet op i alle kroge, siger Susanne Eilersen.


Annonce

Når vi får gæster til byen, så skal den stå helt skarp. Jeg håber, at vi kan få sat ekstra kræfter bag Ren By-projekter, så vi kan få ryddet op i alle kroge.

Viceborgmester Susanne Eilersen (DF)


Ren By-projektet har ligget stille på grund af corona-restriktionerne, men Susanne Eilersen forventer, at der nu kan sættes fuld gang i den daglige oprydning igen.

- Alle andre kan begynde at arbejde, så vi bør også kunne sætte gang i det. Når jeg ser på vores gader i bymidten, så trænger de virkelig til at blive gjort rene. I udlandet i turistområder, så bliver der spulet og fejet i gaderne, og det burde vi lære af, siger hun.

Susanne Eilersen tog stafetten for sommerby-projekter, da borgmester Steen Wrist (S) bad hende om det.

- Jeg har sagt ja til at stå i spidsen for arbejdet med turismestrategien, men vi kan ikke nå at have det på plads inden sommer. Derfor er sommerby-projektet alene en fortsættelse af de gode projekter, vi gennemførte sidste år, og så tager vi for alvor fat på strategien i forbindelse med budgettet, siger hun.

Ikke nye penge

I forhold til sommerbyen skulle der handles her og nu, og Susanne Eilersen har været rundt at samle de 1,5 mio. kroner, der er afsat til at få gæster til byen og gøre det hyggeligt for fredericianerne at blive hjemme.

- Det er ikke nye penge. Det er midler fra forskellige konti, som vi har samlet til at gennemføre aktiviteterne. Vi har ikke gjort brug af særlige puljer som sidste år, men har fundet midlerne internt, siger Susanne Eilersen.

Programmet er ikke klar i detaljer, men der er mange ideer sat i spil. Der skal være guidede ture på volden og i byen, måske mulighed for kortere hurtige ture på Lillebælt, naturaktiviteter på Trelde Næs, cykelture og meget mere.

- Og så skal vi have fortalt danskerne, at de skal tage til Fredericia, når de vælger at holde ferie i Danmark. Vi skal ud med en kraftig markedsføring i hele landet, så ingen er i tvivl om, at vi har noget at byde på, siger Susanne Eilersen.

Gader, pladser og voldanlæg skal være i topform, når Fredericia byder gæster indenfor. Siden 2014 har Fredericia Kommune drevet projekt Ren By, men i coronatiden har det været lukket ned. Nu skal der sættes turbo på, mener Susanne Eilersen (DF). Ren By-projektet var et projekt, som Dansk Folkeparti fik med på budgettet for syv år siden. Arkivfoto: Benny F. Nielsen 
Annonce
Fredericia For abonnenter

Ny kæmpemaskine skal sortere dit skrald: Derfor skal glas og metal i samme sæk

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Raffinaderiet skal skrue ned for støj: Kommune vil have skærpet kravene

FC Fredericia For abonnenter

To nederlag i træk er ingen katastrofe: Men FC Fredericia skal have styr på dette punkt inden den næste kamp

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

FC Fredericia

Derfor startede FC Fredericias topscorer på bænken med HB Køge

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Fredericia HK

Skamfuldt og respektløst: Derfor drømmer FHK-streg ikke allerede om Gudmundur Gudmundsson

Annonce