Annonce
Børkop

Den vandrende pind Lotte er Oasens nyeste beboer: Men hun dør snart

Lotte er en fin dame, der er ret stor af et insekt at være. Hun er en vandrende pind, og hun er nu at finde på Oasen i Brejning. Foto: Jørgen Flindt
To temauger om Krible Krable endte med, at den vandrende pind Lotte nu er flyttet ind hos Oasen i Brejning. For en stund, for hun dør snart. Og det er der helt naturlige grunde til.

Brejning: Hun er på størrelse med en hånd, men pædagogen Henrik Jelling har ingen betænkninger over at tage det store dyr op og vise det frem.

Lotte hedder hun. Hun er en malaysisk vandrende pind, som nu er flyttet ind hos Oasen i Brejning.

- Den kan godt være lidt sur, siger treårige Max.

Han har sammen med de andre unger lært om insekter, mus, slanger og edderkopper. Og den slags krible krable dyr.

- Det er rigtigt, at hun godt kan blive lidt sur. Hun er med æg, så hun passer jo bare på sig selv og sine æg, fortæller Henrik Jelling.

Han er også naturvejleder, så derfor har han styr på det store insekt.

- Vi har sat fokus på insekter og slanger og den slags dyr. Naturen er nemlig også dyr, der ikke er så nuttet, som dem man ser hos Disney. Det er vigtigt at lære børnene om mangfoldighed i naturen, så derfor skal der selvfølgelig også være plads til de dyr, der ikke ligefrem er charmerende. Det er en vigtig læring at give børnene, siger han.

Derfor var en repræsentant fra det zoologiske museum Naturama i Svendborg forbi Oasen, og han havde både slanger, edderkopper, kakkelakker og altså også en vandrende pind ved navn Lotte med.

Annonce
Og Lotte vakte stor nysgerrighed hos børnene. Privatfoto

Modige børn

Det hittede hos ungerne.

- De helt små deltog ikke, men ellers var det de yngste, der var mere modige end de ældre børn. Men alle børn var til gengæld mere modige end os voksne, siger Ann-Mari Uhre Sørensen, der er souschef i Oasen.

De mange dyr, som Naturama havde taget med, viste sig hurtigt at være en stor succes.

- Det er bare gået så godt og alle er fyldt med indtryk nu, siger Ann-Mari Uhre Sørensen.

Lotte skal føde og dø

Lotte, den ret store grønne dame, er for længst sat tilbage.

- Vi er lige nu ved at hente et terrarium til hende. Så skal hun bo i den, men vi ved allerede nu, at det er for en kort stund, siger Henrik Jelling.

Det har sine helt egen logik. Naturen er en speciel størrelse.

- Vi skal sørge for, at hun har gode forhold at lægge sine æg i, og når hun så har lagt dem, ja, så dør hun. Det er naturens orden. Men så skal der gerne komme nye til om ni måneder. Det håber vi meget på sker, siger Henrik Jelling.

Oasen er en aldersintegreret institution med omkring 30 vuggestuebørn og cirka 70 børnehavebørn. Og nu også en vandrende pind.

Max viser sin far, Lasse Kristiansen, hvor Lotte bor. Ja, ok, kun midlertidig, for et terrarium var på vej. Foto: Jørgen Flindt
Pædagog og naturvejleder Henrik Jelling viser den vandrende pind frem. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Lokalredaktørens kommentar: Der er egentlig kun et rigtigt valg om Gauerslund Idrætsanlægs fremtid

Gauerslund: Jeg misunder ikke politikerne i Vejle Byråd, for det er nu, de for alvor skal vise, hvad de lavet af. Det er nu, der skal fordeles penge, for budgetforhandlingerne er i fuld gang, og hvor der deles penge ud, er der vindere og tabere. Nogen får, andre får ikke som håbet. Nogen får slet ingenting. Men hvad angår Gauerslund Idrætsanlæg, er det ikke spørgsmål, om der findes penge eller ej. Penge skal findes, alt andet vil være verdens dårligste joke. Børkop og Brejning er i så hastig vækst, at det er svært at følge med i området, og det eneste, kommunen lige nu kan tilbyde de mange tilflyttere, er et par haller, hvoraf den ene er meget træt og slidt. Noget skal ske, og det skal helst ske straks, men så simpelt er det heller ikke. For skal man vælge den løsning, som er nemmeste at gå til, ja, så er der en chance for, at man ikke fremtidsikrer nok. Kort sagt: Hvis man vælger at lave tilbygninger til det nuværende, er det et hurtigt fix. Omvendt kan man vælge at bygge helt nyt og dermed tænke 40 år ud i fremtiden, men det koster, og det udskyder byggeriet, og tid er penge i et område, hvor halkapaciteten er grotesk lav. Nyt eller tilbygninger? Det valg sidder politikerne med nu. Og det er så deres rolle lige nu. Jeg misunder dem ikke, for egentlig er der kun et rigtig valgt, nemlig at bygge nyt og dermed kigge ind i fremtiden, men det er trods alt også nemmere sagt end gjort. I sidste ende skal et stort økonomisk puslespil gå op. Sådan er det, når budgetter lægges. Spændende bliver det. Terningerne er kastet.

Annonce