Annonce
Fredericia

Deponi skal aflaste genbrugspladsen - trafikken styres

Genbrugscentret i Fredericia lever af at sortere vores affald, og centret genåbner tirsdag. Centret sorterer primært det pap, papir, plast og metal, som kan genanvendes og som blandt andet hentes i sække hos private. Den indsamling går i gang igen tirsdag. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fredericianerne vil tage den med ro, når de skal af med genbrugsting og haveaffald, forventer koncernchef. Haveaffald skal til deponi for at aflaste genbrugspladsen på Bundgårdsvej. Ansatte fra vej og park-afdelingen vil styre trafikken. Går det galt kan hjemmeværnet træde til.
Annonce

Fredericia: Tirsdag morgen kl. 8 åbner genbrugspladsen på Bundgårdsvej, og for at aflaste pladsen skal private aflevere haveaffaldet på deponiet på Vejlbyvej. De to pladser holder længe åbent, og koncernchef for trafik og miljø Rene Olesen, forventer at borgerne griber muligheden roligt.

- Jeg tror på, at det kommer til at gå stille og roligt. Det er ikke nødvendigt, at alle møder op samtidigt, for vi har åbent længe og på et eller andet tidspunkt kommer vi helt ud af begrænsningerne, siger Rene Olesen.

Ved at sende haveaffald til deponiet på Vejlbyvej, så vil det kunne give et hurtigere flow på genbrugspladsen på Bundgårdsvej, vurderer Rene Olesen.

- Det tager alt andet lige længere tid at tømme trailere for haveaffald, end det tager at aflevere pap og metal. Derfor har vi valgt at folk skal køre haveaffaldet til Vejlbyvej, hvor det alligevel skal ende, siger Rene Olesen.

Det grønne affald skal komposteres. Det sker i milerne på Vejlbyvej, og det er på Vejlbyvej, at haveejerne den kommende tid skal aflevere grene, plæneklip og andet grønt. Arkivfoto: Privat
Annonce

Ekstra mandskab

På Vejlbyvej sker der kompostering af haveaffaldet i miler, og det er planen, at haveaffaldet skal afleveres på pladsen.

- Vi har ekstra mandskab på til at skubbe haveaffaldet sammen, siger Rene Olesen.

Der er samtidigt sat mandskab på til at dirigere trafikken.

- Vi sætter de folk ind, som plejer at stå at dirigere trafik ved valgstederne. De har god erfaring, og vi er sikker på, at det nok skal gå. Skulle der blive behov for ekstra mandskab til den opgave, så kan vi rekvirere hjælp fra hjemmeværnet, oplyser Rene Olesen.

- Det fremgik af den pressemeddelelse kommunen sendte ud, at det var beredskabet, der skulle stå for den opgave?

- Det havde vi også forestillet os i første omgang, men det havde alle kommuner åbenbart, så det har vi fået nej til. Så nu har vi eget mandskab på og kan tilkalde hjælp. Det, forventer jeg dog ikke, bliver aktuelt, vurderer Rene Olesen.

Annonce

Genbrugssække hentes

Samtidigt med at Bundgårdsvej og Vejlbyvej kan tage imod affald, så sætter kommunen også gang i indsamling af genbrugssække hos private.

- Vi følger kalenderen, så de, der efter planen skulle have hentet affald imorgen, de får det hentet. Vi ved godt, at der er nogle, som ikke har fået hentet genbrug i denne tid, men dem skal vi nok nå frem til. Vi melder ud, hvordan vi løser det løbende, siger Rene Olesen.

Genbrugskalenderen kan ses på Fredericia Kommunes hjemmeside.

At der igen samles genbrug hos private glæder Christian Bro, formand for miljø- og teknikudvalget.

- Det bliver godt, og det vil også aflaste genbrugspladserne, siger han.

Indsamlingen betyder, at aktiviteterne på genbrugscentret på Industrivej bliver sat i gang igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce