Annonce
Fredericia

Der er brug for flere Natteravne

Et lokale i den nordlige midtby er hovedkvarter for de lokale natteravne. Cyklerne bruges, når de gulklædte voksne skal "patruljere" i Madsby Legepark. Foto: Peter Friis Autzen
Korpset af frivillige voksne, der går tryghed-ture, fungerer godt. Men med lidt flere frivillige kunne tilstedeværelsen i Fredericias natteliv justeres op.

Fredericia: 24 frivillige i Fredericia går ture i Natteravnenes gule jakker.

Korpset kunne godt bruge lidt flere, fortæller Kristoffer Holst, Bonnie Laursen og Lars Kovaltsenko, der har vagten en aften, ElboBladet går med rundt.

- Vi ville gerne, at alle havde fire-seks vagter om året, siger Bonnie Laursen.

Turene varer til langt ud på natten, og derfor ønsker Natteravnene ikke at drive rovdrift på de frivillige. Men med det nuværende antal natteravne i Fredericia, er det svært at holde antallet af vagter nede.

- Jeg har næsten en tur hver måned, siger Bonnie, som heldigvis nyder sine vagter og de natlige møder med byens unge.

Jeg tror, at mange forældre ville være mindre bekymret, hvis de oplevede de mange glade unge mennesker, vi møder i byen.

Lars Kovaltsenko

Væk fra Det Vilde Vesten

De tre natteravne, der er på vagt denne aften, husker tilbage på et natteliv uden voksentilstedeværelse.

- Det var jo nærmest Det Vilde Vesten, den gang vi var unge, siger Lars Kovaltsenko.

- Hvis man fik problemer, var man overladt til sig selv. Det er de unge ikke, når vi er i byen. Så kan de komme til os, siger han.

Når natteravnene opfordrer venner, bekendte og kolleger til at blive natteravn, er svaret ofte, at man ikke har tid. Eller at de pågældendes børn ikke er i gå-i-byen-alderen endnu.

- Men det er faktisk en god idé at starte, inden ens egne børn begynder at gå i byen. Så ved man nemlig, hvad man taler om, når snakken går på Fredericias natteliv. Jeg tror, at mange forældre ville være mindre bekymret, hvis de oplevede de mange glade unge mennesker, vi møder i byen. De er søde, glade og passer på hinanden, siger Lars Kovaltsenko.

Hvis man vil vide mere om muligheden for at blive natteravn, kan man finde info på blivnatteravn.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce