Annonce
Vejle

'VAR' kigger på stadionsagen - eksterne jurister skal kaste lys over kontrakt

Vejle Kommune skal have eksterne jurister til at kaste lys over om en ny stadionaftale er lovlig. Foto: Mette Mørk
Politikerne vil have svar på, om det er ok at Vejle Kommune fikser lyset og anlægger ny hybridbane på Vejle Stadion mod en beskeden lejestigning til VB.

Vejle: Er udkastet til lejekontrakt lovligt eller ej?

For at blive i fodboldterminologien skal VAR nu kigge på stadionsagen. I en fodboldkamp vurderer dommerne i VAR-vognen, om der er sket noget ulovligt forud for en scoring  - eller om dommeren har overset et straffespark. På den måde hjælper VAR-funktionen kampens dommer.

Det samme ønske om hjælp udefra har et politisk flertal i byrådet bragt på banen. Socialdemokratiet, SF, radikale og konservative vil have have eksterne jurister til at bedømme, om kommunens egne jurister har ret, når de siger god for en ny lejeaftale med Vejle Boldklub.

Annonce

Venstre, med borgmester Jens Ejner Christensen i spidsen, har ikke været i tvivl. Men nu kommer der en ekstern vurdering.

Hvis den nye aftale holder sig indenfor reglerne, kan Vejle Boldklub se frem til en huslejestigning på 8.424 kroner om året - fra 767.000 kroner til 775.424 kroner. Indeholdt i lejestigningen er et forbedret lysanlæg og en hybridbane på det kommunale stadion, hvor superligaklubben lejer sig ind.

Den beskedne stigning hænger samme med en overordnet ændring af lejekontrakten. Renten tilpasses det nuværende renteniveau og investeringerne i bane og lys afskrives over 30 år. Det er den fremgangsmåde kritikerne vi sikre holder sig indenfor kommunalfuldmagtens forbud mod at støtte private virksomheder.

VB-direktør mødte udvalg

Tirsdag bad borgmester Jens Ejner Christensen (V) gruppeformændene for de fire partier om at godkende valget af advokatfirma. Dermed kan den eksterne undersøgelse gå i gang.

- Jeg er ligeglad med, hvilket firma, der bliver valgt. Jeg ønsker blot, at vi får en bedømmelse af, om det er lovligt. Det vil undre mig, hvis det er tilfældet, men nu må vi se, siger den konservative viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen, der samtidigt er formand for kultur- og idrætsudvalget.


Sagen rendte mig lidt af hænde, men det er stadig muligt at holde tidsplanen og få en bane klar til næste sæson, hvis byrådet træffer en afgørelse på næste møde.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V)


Sammen med de øvrige medlemmer af økonomiudvalget havde han mandag besøg af Vejle Boldklubs direktør, Henrik Tønder. Her redegjorde direktøren for klubbens ønsker:

- Jeg fortalte, at lyset er en del af vores licenskrav som vi skal opfylde, og at en hybridbane kan anskaffes for alt mellem to millioner og mange flere millioner - men at fagfolk vurderer, at vi kan få en bane for den pris, der er nævnt, siger Henrik Tønder.

Annonce

Skal acceptere lejestigning

Prisen på en bane med en blanding af ægte og kunstigt græs er et af de punkter, der har været problematiseret. Er det virkelig muligt at få en hybridbane for de godt tre millioner kroner, der er en del af oplægget til lejekontrakt?

Det har Henrik Tønder, som det fremgår, svaret ja til. Han har til gengæld ikke sagt ja til at acceptere hvilken som helst lejekontrakt, kommunen måtte komme frem til i den anledning:

- Klubben vil naturligvis kende vilkårene, før vi tager stilling, som han siger.

Netop det punkt spiller ind i blandt andet Dan Arnløvs ønske om at få en vurdering af lejekontrakten?

- Vi kunne risikere, at Konkurrencestyrelsen underkendte aftalen og sagde, at investeringen i banen skulle afskrives over ti år i stedet for 30. Og så ville lejestigningen være en hel anden. Det er VB nødt til at kunne sige ja eller nej til - og netop det var et af problemerne, hvis vi bare havde kørt sagen igennem som Venstre lagde op til fra starten, siger viceborgmesteren.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Erhverv

Ny virksomhed i byen: Med 30 års erfaring går Peter iværksættervejen

Alarm 112 For abonnenter

Lille puf fik sat stopper for kørsel med 204 km/t: 24-årig sigtet for 25 forhold

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

FC Fredericia

Truppen vokser: FC Fredericia skriver med venstre back

Fredericia For abonnenter

Har uddelt over 20 verbale lussinger til byrådet og især ét parti: Det er en pligt, siger Jens Jørn

Alarm 112

Tyveri af cigaretter i Sønderparkens Nærkøb udviklede sig: Gerningsmand truede ved at trække hånd over halsen

Annonce