Annonce
Læserbrev

Der er mange ubesvarede spørgsmål i forbindelse med opgravningen af Vesterbrogade

Er det måske en god ide, om kommunen trådte i karakter og betaler de mange penge, der skal til, for at arbejdet bliver udført nogle måneder før?

Læserbrev: Ifølge planen bliver Vesterbrogade gravet op fra begyndelsen af januar og seks-otte måneder frem.

Det går ud over de erhvervsdrivende, der holder til på hele Vesterbrogade, plus Netto og Meny.

Hvad med de bilister, der kommer fra Vestbyen og skal ind til byen? Vesterdalsvej eller Sjællandsgade?

Jeg ved godt, at der også er Holstensvej, men alle tre bliver overbelastede.

Jeg ved ikke, hvor mange der måske vælger at handle i andre byer.

Men hvordan ser det lige ud med busdriften?

Linie 2 og 3 og Middelfart-busserne bruger Vesterbrogade, men hvor skal de linjer køre, imens der er gravet op?

Skal de køre via Vesterdalsvej eller Sjællandsgade via Norgesgade, eller er der en anden løsning?

Er der nogen der har tænkt på, om linje 2 kan nå at køre via Sjællandsgade, Norgesgade og op til Nørrebrogade uden at blive så forsinket, så det er umuligt for passagerne at nå på arbejde?

Jeg ved ikke, om der er nogle passagerer, der i så fald vælger at tage bil eller cykel på arbejde.

Hvis der er, så har kommunen jo en god undskyldning for at omlægge de ruter, grundet for få passagerer, og dermed spare penge på en i forvejen dårlig bustrafik.

Er det måske en god ide, om kommunen trådte i karakter og betaler de mange penge, der skal til, for at arbejdet bliver udført nogle måneder før?

Hvis de ikke kan, af mig ukendte årsager, vil de så bare sætte kikkerten for det blinde øje og se til, at det måske koster noget i forretningslivet i byen?

Jeg ved det ikke, men er der nogen, der kan/vil svare på dette?

Eller skal det først op på et byrådsmøde, fordi der ikke er nogen, der har tænkt på dette?

Udvalgsarbejde tager jo lang tid - mon arbejdet med kloakken er færdig før udvalget?

Hvordan med ambulance og brand, hvis uheldet sker i en bolig, hvor adgangen er fra Vesterbrogade?

Annonce
Holger Nielsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Annonce