Annonce
Debat

Der er mangel på konsekvens i anden akt om Fredericia Teaters undergang

Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Hermed mit postkort som svar på Demokrati- og Borgerudvalgets undersøgelse.

Et tordenvejr renser luften siges der. Først vind, så vand, torden og lynild, så stilhed og det hele en gang til, og freden breder sig. Med Fredericia Teater nåede vi aldrig anden akt af teatrets undergang, som vi nu mangler, for at vi som by og samfund kan komme videre.

Der er udtalt kraftig kritik af teaterchefen og bestyrelsen, hvilket er berettiget. Og hvad så? Hvor er den politiske konsekvens? De folkevalgtes bestyrelsesmedlemmers totale tavshed er slående.

Som folkets vogtere i bestyrelsen mod slendrian og dårlig forretningsførelse bærer de - ifølge teatrets vedtægter - det økonomiske ansvar for teatrets budget og regnskab.

I løbet af 2019 var bestyrelsen optaget af at drøfte placeringen af et nyt teater i Kanalbyen, hvilket er lige så virkelighedsfjernt som at bestille en tre-retters niveau i en restaurant, der brænder.

Allerede 5. oktober 2018 bad jeg som medlem af byens Kultur- og idrætsudvalg (KIU) forvaltningen om ”en orientering om Fredericia Teater, set i lyset af teatrets økonomi med fokus på bl.a. ledelse, den nære fremtid (5 år), drift versus risiko og endelig Fredericia kommunes ansvar”. Svaret fra Kommunens økonomi- og personalechef var, at ansvaret for teatret er flyttet fra KIU til økonomiudvalget, og at foråret 2018 gav et større underskud end budgetteret.


I løbet af 2019 var bestyrelsen optaget af at drøfte placeringen af et nyt teater i kanalbyen, hvilket er lige så virkelighedsfjernt som at bestille en tre-retters niveau i en restaurant, der brænder.


2019 gik ikke bedre, og allerede om sommeren måtte bestyrelsen ud og låne fem millioner kroner til driften. En ansøgning, som blev gentaget i september, da der atter måtte fem millioner skattekroner på bordet.

En kendsgerning, der atter fik mig til tasterne i efteråret 2019, da jeg udtrykte min bekymring i såvel byråd som i dagspressen.

Teatret var på daværende tidspunkt så presset, at kun en rettidig indgriben fra bestyrelsen kunne have reddet teatret. Alle alarmklokker og lamper på ”kommandobroen” ringede altså fra medio 2019. De havde chancen for at styre skuden sikkert i havn, men svigtede. Kendsgerningerne om teatrets katastrofekurs blev ignoreret.

Nyt teater! Ja tak, men først skal der ryddes op og ud. Jeg glæder mig i øvrigt over den store opbakning, som borgere fra nær og fjern tilkendegiver på bl.a. Facebook-siden ”For alle os som vil have Fredericia Teater tilbage”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce