Annonce
Læserbrev

Der er masser af gode forslag til at få genstartet økonomien

Erfaringerne fra finanskrisen viste, at nogle få større byer kom langt hurtigere i gang igen, end man gjorde ude i landdistrikterne og i de mindre provinsbyer. Det er derfor vigtigt, at vi sikrer os, at de mange gode initiativer for at få gang i økonomien efter krisen også medfører vækstskabelse i landdistrikterne og i de mindre provinsbyer.
Annonce

Læserbrev: Coronakrisen kan få alvorlige konsekvenser for dansk erhvervsliv og dermed dansk økonomi.

Arbejdsløsheden er allerede stigende som følge af krisen. Derfor er det vigtigt, at regeringen og Folketinget er indstillet på at gøre, hvad der er nødvendigt for at understøtte danske virksomheder.

Vi har allerede gennemført en række forslag, der skal afbøde konsekvenserne af krisen. Et enigt folketing har vedtaget en række hjælpepakker for op mod 300 mia. kr., der skal spænde et sikkerhedsnet ud under dansk økonomi og danske arbejdspladser.

Der er dog behov for, at der gøres endnu mere for at redde danske arbejdspladser. Derfor er det også glædeligt, at Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation for nylig i en fælles pressemeddelelse har foreslået at indefrosne feriepenge udbetales for at hjælpe dansk økonomi under coronakrisen.

Overgangen til den nye ferielov betyder, at man indefryser de feriepenge, som danskerne optjener i overgangsfasen fra 2019 til 2020.

Det drejer sig om omkring 100 mia. kr., som løbende spares op hos virksomhederne.

Udbetalingen af disse penge kan være med til at genoprette dansk økonomi efter krisen, da det vil medføre flere ordrer til danske virksomheder og dermed flere job til danskerne.

Dansk Industri har også præsenteret en plan, som indeholder 70 konkrete initiativer til at hjælpe Danmark ud af krisen. Planen vurderes at kunne sikre 30.000 arbejdspladser på kort sigt.

Et af forslagene lyder på, at man fremrykker renoveringsprojekter af den almene boligsektor. Landsbyggefonden har anslået, at man hurtigt kan sætte gang i projekter for 18 mia. kr.

Udspillet indeholder også forslag om at fremrykke investeringer i infrastruktur og anlæg.

Disse tiltag vil have effekt allerede i år og næste år. Det vil øge efterspørgslen og dermed bidrage til at sætte gang i beskæftigelsen efter krisen.

Der er kommet rigtig mange gode forlag til, hvordan vi kan få Danmark i gang efter krisen.

Oven i de mange forslag, der er præsenteret, skal vi også huske at sikre et Danmark i balance. Erfaringerne fra finanskrisen viste, at nogle få større byer kom langt hurtigere i gang igen, end man gjorde ude i landdistrikterne og i de mindre provinsbyer.

Det er derfor vigtigt, at vi sikrer os, at de mange gode initiativer for at få gang i økonomien efter krisen også medfører vækstskabelse i landdistrikterne og i de mindre provinsbyer.

Hans Kristian Skibby. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce