Annonce
Debat

Der skal være et efterværn for de forældre, der får fjernet deres barn

Susan Gyldenkilde. Arkivfoto: Morten Pape

Læserbrev: Folketinget har godkendt en ny børnereform. Sammen med næsten alle partier er man blevet enige om en reform, der i essensen gør det nemmere at være et barn i anbringelse og nemmere at anbringe.

Reformen er fyldt med gode takter, og jeg kan lige så godt indrømme med det samme: Jeg er fortaler for tidlig fjernelse og adoption ved fødslen, når det er åbenlyst, at der ikke er eller kan blive en tilstrækkelig forældreevne.

Jeg har simpelthen set det gå galt for mange gange til store lidelser for børnene. Og mine overvejelser har altid drejet sig om barnets tarv.

Annonce

Jeg så TV 2's udsendelse "Hvem skal være min mor og far?" om et par fra Østlolland. At få tvangsanbragt sit barn ved fødslen er en ubeskrivelig sorg og et voldsomt overgreb. Ikke desto mindre kan det være helt nødvendigt for at sikre barnets tarv.

Eksemplet fra Lolland er ikke enestående. Der var masser af kærlighed mellem dem, de elskede det barn, der var på vej, og de glædede sig.

Enhver forælder ved, at det kan være svært at skulle tilsidesætte egne behov, når først barnet er født. Mor har måske lyst til at sove, far vil ud med vennerne. For de allerfleste er det ikke en større udfordring, men for et mentalt handicappet forældrepar kan det være overordentligt uoverkommeligt, endda umuligt.

Det sværeste af alt er, at de måske heller ikke kan lære det. Hvor stiller det barnet? Et helt nyfødt barn, der fra fødslen skal kunne forstå og agere på, at forældrenes behov kommer først?

I kommunernes §18-udvalg, hvor tvangsanbringelserne afgøres, er det hver gang hjerteskærende at træffe afgørelse om tvangsanbringelse. Men kommunen må og skal tage udgangspunkt i barnets tarv.

Hvor kan man sikre, at barnet får den bedst mulige opvækst, den rette stimuli og støtte? §18-udvalget er nødt til at træffe afgørelse om tvangsfjernelse/tvangsadoption, hvis omstændighederne for alt andet bare ikke er til stede.


Men det bør være helt selvfølgeligt, at forældrene tilbydes sorghjælp. Sorgen og den hjemløse kærlighed er der jo stadig.

Susan Gyldenkilde


Men det bør være helt selvfølgeligt, at forældrene tilbydes sorghjælp. Sorgen og den hjemløse kærlighed er der jo stadig.

Der skal være et efterværn for de forældre, der får fjernet deres barn. En hjælp til at forstå, et sted at tale om kærligheden og savnet.

Derfor mener jeg, at der bør afsættes ressourcer til et efterværn for forældrene umiddelbart efter en tvangsanbringelse/tvangsadoption - så hurtigt som muligt efter indgrebet.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Svar fra 16 familier er ikke nok: Tre partier kræver endnu en undersøgelse af Familieafdelingen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Borgmester glæder sig over analyse: - Familieafdelingen har min fulde tillid

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Fredericia

Sov med udsigt over parken: Ny shelterplads i Madsby klar om få uger

Alarm 112

Politi søger vidner til to optrin i trafikken: Fodgænger påkørt og bilist slået

Debat For abonnenter

Dagens leder: Jacob, Jacob, hvor er du?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Først indfører regeringen benhårde coronaregler, hvorefter ministrene selv springer foran i EM-køen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Bjarne sælger sit bageri efter 27 år: - Tiden var inde

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Fredericia

Rapport om Familieafdelingen er klar: Ingen tegn på fejlslagen kultur

Erhverv For abonnenter

Coronapandemien slog hårdt til på Trinity: Sådan går det på hotellet, som landede millionunderskud

Fredericia

Tre områder mangler nye skraldespande: Sådan gør skraldemændene i overgangsfasen

Annonce