Annonce
Fredericia

Der sker for lidt i Vendersgade: Taskebutik flytter til Vejle

Beslutningen er taget, og lejekontrakten på en butik i en gågade i Vejle er underskrevet. Heidi Nymark flytter sin butik fra Vendersgade i Fredericia til Vejle og holder udsalg til midten af august. Foto: Steen Højgaard
Heidi Nymark er oprindelig uddannet i butik. Men så gik hun på seminariet og blev lærer i Fredericia i cirka 15 år. Derefter åbnede hun butik. Den flytter hun nu til Vejle.

Fredericia/Vejle: Gennem cirka 15 år var Heidi Nymark lærer på skoler i Fredericia.

Men den ny folkeskolelov med øget inklusion bragte hende i en tilstand, der fik mand og børn til at opfordre hende til at droppe jobbet som lærer.

Ellers ville familien gå i opløsning. Det forudså hendes mand og børnene.

Holdningen og rådet fra familien fik hende til at sige op og for fire år siden i stedet åbne forretningen Heiny Bags i Vendersgade i Fredericia.

På den måde var hun på en måde tilbage ved begyndelsen af sit arbejdsliv.

- Jeg er oprindelig uddannet i en smykkebutik og havde været indkøber i smykke-afdelingen i varehuset Salling i Aalborg.

Men hun fik nikkel-allergi i en grad, så hænderne blødte. Dengang var mønter fyldt med nikkel, og dem kunne hun ikke tåle at håndtere.

- Jeg måtte stoppe med at arbejde, blev omskolet til lærer og var færdiguddannet i 1997.

I Vendersgade 18 ligger hendes butik med kufferter, tasker, bælter og forskelligt tilbehør, der kaldes accessories.

- Jeg har været meget glad for Fredericia i de fire år, jeg har været her som forretningsdrivende. Men jeg er måske lidt skuffet over, at politikerne ikke gør lidt mere for at få byen til at hænge sammen.

Men det mener hun, at gågader og havneområdet burde forbindes.

Butikken i Vendersgade har en bred facade, og inden for er en indskudt etage mod gaden med kufferter og større tasker på første sal. Nedsatte priser præger indtrykket i øjeblikket.

I begyndelsen ville Heidi Nymark helst fortsætte med at have forretning i Fredericia, og hun har ledt efter et andet sted i Fredericia at have butik, for der sker for lidt i Vendersgade efter hendes opfattelse.

- Men det lykkedes ikke at finde et andet sted i Fredericia, som er bedre. Finder man endelig noget, er det allerede udlejet.

Annonce
Heidi Nymark vil nødig lyde bitter. Men hun synes, at politikerne i Fredericia gør for lidt for at få byen til at hænge sammen. Gågader og havneområdet burde for eksempel forbindes, mener hun. Foto: Steen Højgaard

Flytter til Vejle

Beslutningen er taget: Hun har netop fået en lejekontrakt på et forretningslokale i en af Vejles gågader.

Det er i Søndergade 1 A, hvor der tidligere har været smykkebutik.

Cirka 1. oktober åbner hun i Vejle, og det bliver ikke med navnet Heiny Bags, for hun vil i Vejle åbne en livsstilbutik med alt til kvinder.

- Det bliver et rent kvinde-univers. Der vil ikke være kufferter og tasker til børn og herrer. Det vil i stedet blive en butik med sko, tasker, tøj og andet kun til kvinder.

Navnet på den nye butik bliver genkendeligt i forhold til det nuværende navn, men hun vil endnu ikke røbe navnet på sin nye butik.

Ophørs-udsalg

I øjeblikket bruges hendes net-butik til at sælge ud af varelageret, for kufferter og tasker og varer til børn og mænd bliver ikke en del af det nye koncept.

- Jeg har trofaste og dejlige kunder her i Fredericia, og derfor skal de heller ikke betale levering, hvis de i fremtiden køber i web-shoppen. Varer til postnummeret 7000 vil være med fri levering, efter at jeg er åbnet i Vejle, siger Heidi Nymark.

Privatadressen har været i Taulov, og medvirkende til butiksflytningen til Vejle har måske været, at Heidi Nymark nu bor i Vejle.

Hun regner med at lukke butikken i Fredericia i midten af august. Hun skal være ude af lokalerne inden 1. september.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Må vi bede om et 'velfærdsløft' til by og vold

Læserbrev: Det er dejligt, at der alligevel bliver penge til at prioritere børn og ældre. Vores borgmester taler ligefrem om et "velfærdsløft". Der blev ellers truttet kraftigt i dommedagsbasunerne, og mange fik sig nogle søvnløse nætter over forslag til drabelige besparelser på de kommunale budgetter. Men der er trods alt temmelig mange fredericianere, der hverken er børn eller servicekrævende ældre. Vi vil gerne se, at tidligere byråds investeringer i en smukkere by ikke fortsat bliver misligholdt. Sådan tror jeg, at mange føler, men jeg kan jo ikke vide det! Der skal vand i vandrenden og vand i springvandene, og udgåede træer i byens gader skal erstattes. Nørreport skal have en overhaling, og der er andre ting i byen at tage fat på. Fredericia Vold - vores eneste internationale attraktion - skal kunne opleves som en fæstning, et historisk monument fra en kritisk tid i vores historie. Det virker forkert, at man fra Hugo Mathiessens Vej og til Nørreport ikke kan se voldgraven - man kunne lige så godt gå i en plantage i Midtjylland. Og at man et sted kan sidde på en bænk og glo ind i nogle træer, hvor der engang var udsigt over Lillebælt, latterliggør nærmest kommunens indsats for at pleje volden. Og så er der det gamle vandværk på volden nær Lillebælt. Byrådet burde gøre en dumhed god igen og tilbagekøbe bygningen og jævne den med jorden - den ligger på gud ved hvilket år som en skændsel. Prøv lige at kigge på de budgetter endnu engang - det er trods alt småpenge i det kommunale budget, der er tale om.

Annonce