Annonce
Fredericia

Der står Responce på siden - men Falck ejer selskabet

Direktør i ambulanceselskabet Responce udfordrede i 2013 Falck på opgaven om at levere hurtig og tryg ambulancebetjening. Responce vandt ambulancebetjeningen i Trekantområdet, mens Bios skulle dække den øvrige del af Region Syddanmark. Bios blev erklæret konkurs efter det konkurrencestyrelsen nu kalder unfair konkurrence. Michael Sørensen valgte at sælge Responce til Falck i 2015. Arkivfoto: Torben Glyum

Der står Responce på ambulancerne i Fredericia, Kolding, Vejle og Middelfart, men det er Falck, der ejer selskabet. Det har ingen betydning trods Falck-skandalen, siger formand for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark Mads Skau (V).

Fredericia: Det står Responce på siden af ambulancerne, som rykker ud, når der er brug for redder-indsats i Trekantområdet, og det vil det være frem til 2025, selv om de neongule ambulancer siden 2015 har været en del af Falck-koncernen.

- Vi har været meget tilfredse med den indsats, Responce yder, og derfor besluttede vi i april 2018, at vi vil fortsætte aftalen med selskabet frem til 2025, hvor ambulancedriften igen er i udbud, siger formand for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Mads Skau.

Og det har ingen betydning for jer, at selskabet er ejet af Falck?

- Det ændrer ikke på, at vi får en god service, og medarbejderne yder en god indsats, siger Mads Skau.

Kan udfaldet af skandalesagen omkring Falck få betydning for samarbejdet med Responce?

- Nu vi har en kontrakt med Responce, og den gælder, og jeg kan garantere, at regionen uanset hvad vil sørge for en tryg ambulancedrift også i Trekantområdet, siger Mads Skau, som fortsat er tilhænger af, at ambulancedriften udbydes igen, når kontrakterne løber ud.

Annonce

Vi har været meget tilfredse med den indsats Responce yder, og derfor besluttede vi i april 2018, at vi vil fortsætte aftalen med selskabet frem til 2025, hvor ambulancedriften igen er i udbud.

Formand for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark Mads Skau (V)

Responce har kontrakten

Direktør for Responce Michael Sørensen forventer heller ikke, at der opstår problemer i forbindelse med den verserende sag omkring Falck.

- Jeg er direktør for Responce, som vi driver som et selvstændigt selskab under koncernen. Jeg solgte Responce til Falck i 2015, og det har der været fuld åbenhed om over for regionen. Og de udtrykte tillid til os så sent som i 2018, så vi kan fortsætte ambulancedriften i Responce-regi frem til foreløbig 2025, siger Michael Sørensen.

Han har siden 2015 været med til at omlægge og modernisere Falck.

- Jeg startede Responce, fordi jeg mente, at man kunne drive ambulanceselskab på andre måder end Falck, og de tanker har jeg ført ind i samarbejdet. Da jeg kom ind på markedet, måtte vi stå model til skarpe angreb, og vi klagede til konkurrencestyrelsen. En del af sagen blev afvist, og vores anden sag faldt i forbindelse med, at jeg valgte at sælge til Falck, siger Michael Sørensen, som fortsatte som direktør for sit gamle selskab.

Hvornår kommer der til at stå Falck på siden af jeres ambulancer?

- Det ved jeg ikke, om der nogensinde gør, for vi er som sagt et selvstændig selskab, som Region Syddanmark har indgået en kontrakt med, og som vi lever op til, siger Michael Sørensen.

Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Minut for minut: Suveræne FC Fredericia knuser Nykøbing FC i overlegen sejr 

Annonce