Annonce
Erhverv

Der tænkes stadig strategisk på Bülows kaserne - soldaterne er bare skiftet ud med iværksættere

Hver onsdag stiller erhvervskonsulent Stephen Bihl (th.) fra Business Fredericia sig til rådighed for de arbejdende iværksættere med coaching, sparring eller bare en god snak. Her er det Carsten Gottlieb, indehaver af cgottlieb, og Massimo Grillo (tv.), indehaver af Format Media, der drøfter god kommunikation og branding. Foto: Business Fredericia
Ved første øjekast ser Bülows Kaserne ved Østerstrand i Fredericia noget tom ud, men når man lister inden for, bliver der stadig tænkt strategiske tanker og erobret nyt land. Soldaterne er bare skiftet ud med iværksættere.

En august mandag sidste år sad jeg på redaktionen på Fredericia Dagblad. Mit nye arbejdsliv som videoredaktør på halv tid i Jysk Fynske Medier og indehaver af Format Media var lige begyndt.

Jeg havde fået lov til at bruge dagbladets lokaler også i min egen firmatid. Men jeg kunne mærke fra første dag, at det føltes forkert.

Planen var egentlig, at jeg ville benytte mig af tilbuddet indtil 1. marts, når jeg sprang ud som selvstændig på fuld tid. Men jeg kunne slet ikke tænke tanker, planlægge eller spille bold med nogen om mit nye firma, når jeg sad med mine vanlige kolleger fra mediebranchen.

Snakken over frokosten handlede naturligt nok om udfordringerne i dagbladsbranchen, kolleger, der havde fået nyt job, og en presset hverdag, hvor det var svært at få tid til at lave video.

Det var naturligt nok, men jeg var nødt til at få fokus på mit firma i firmatiden.

Annonce

Mine råd til at finde det rette kontor:

Gør først op med dig selv om du kan arbejde hjemmefra

Undersøg hvad du maksimalt kan og vil betale i husleje for et kontor/skrivebord

Lav en aftale, hvor der ikke er lang opsigelse eller et kæmpe depositum

Vær indstillet på at du måske skal flytte en del gange i dit første år før du finder dit rette sted

Jagten på kontoret går ind

Allerede dagen efter kastede jeg mig ud i jagten på et kontor.

Løsningen blev en kombination af et flyverkontor på et stort kontorhotel i Snoghøj og et skrivebord på den nu nedlagte Bülows Kaserne.

Sidstnævnte gav mig et fællesskab med nystartede enkeltmandsvirksomheder ligesom mig, det store kontorhotel betød et møde med mindre virksomheder, som har været i gang en del år, og som kunne fortælle om deres erfaringer og bekræfte, at det er helt normalt at være ængstelig som nystartet. Jeg vil ikke undvære det ene fremfor det andet, og så må man heller ikke glemme det altafgørende netværk, som begge steder affødte.

Den særlige onsdag

Det er blevet onsdag, og på Bülows Kaserne er det en særlig dag for iværksætterne, da den er en slags fælles arbejdsdag. Flere møder ind i kontorfællesskabet end til dagligt, og Business Fredericias erhvervskonsulent Stephen Bihl flytter denne dag også sit kontor op på kasernen.

-Det handler om, at vi skal skabe et endnu bedre miljø for iværksætteri, end vi har i forvejen. Vi skal sørge for, at iværksættere kan komme og få noget sparring og rådgivning, møde nogle ligesindede og mærke vigtigheden af at være med i et fællesskab, forklarer han.

Stephen Bihl rammer i min optik hovedet på sømmet, når han forklarer en af de store udfordringer ved at være alene og nystartet. Det gik ret hurtigt op for mig, at det var no go at drive virksomhed fra hjemmet:

-Mange iværksættere sidder ”Palle alene” måske hjemme i deres kælder. De får selvfølgelig ikke en kollega her, men det smager af et kollegaskab. Plus at du er mere effektiv her, end hvis du sidder derhjemme. Måske har konen lagt en to-do-liste, og så koncentrerer du dig ikke om din virksomhed, som hvis du kommer herop, fortæller Stephen Bihl.

Fakta: Bülows Kaserne

Fredericia Kommune ejer bygningerne på Bülows Kaserne

Det officielle navn er:

Bülows Makerspace og iværksættermiljø

Det åbnede i maj 2018

Makerspace er teknologiværksted med studentermedhjælpere fra Fredericia Maskinmesterskole.

Foreninger, iværksættere og skoler kan benytte værkstedet.

Der er i alt omkring 18.000 kvadratmeter kontorlokaler på den gamle kaserne

Kasernen bliver desuden benyttet af blandt andre

Fredericia E-sport

Jeg skal på bordet

Denne onsdag er helt særlig, fordi det er den 2. i måneden. Så er der netværksmøde i Fredericias iværksætternetværk. Det starter 17.30 og afholdes ligeledes her på Bülows, som den bare kaldes i daglig tale.

De fleste af os forlænger derfor arbejdsdagen, så den fortsætter og afsluttes med netværksmødet.

Jeg har meldt mig frivilligt til at skulle ”på bordet”. Det er lidt grænseoverskridende, da jeg er nødt fjerne ”filteret”, stole på fortroligheden fra de andre og give noget af mig selv for at få allermest ud af det.

Henover en halv times tid fortæller jeg om en udfordring, jeg står over for i mit lille firma. Jeg svarer på de opfølgende spørgsmål, der er, så alle kan blive klædt bedst muligt på til at give mig noget sparring.

Det får jeg i metermål, skal jeg love for! Samtlige 10 andre fremmødte iværksættere har konkrete, konstruktive og grundlæggende meget brugbare inputs. Jeg tager meget med mig hjem denne aften og har i det hele taget fået god coaching og et bedre grundlag for at træffe den rigtige beslutning.

Så selv om det i starten føltes grænseoverskridende, så føles det hurtigt naturligt, fordi vi har skabt et trygt og fortroligt rum, hvor jeg ikke behøver holde tilbage på følsomme oplysninger.

Torsdag er jeg tilbage på mit mere faste kontor, som for øvrigt er et helt tredje. Jeg er flyttet fra kontorhotellet i Snoghøj og ind midt i Fredericia. Jeg havde brug for at prøve noget andet. Men jeg glæder mig allerede til næste onsdag. For kontoret og den fælles arbejdsdag på Bülows kan jeg ikke undvære.

En klasse i innovation fra IBC i Fredericia er på besøg på Bülows Kaserne med deres lærere. Formålet for Business Fredericia er at vise lokalerne frem. De studerende kan bruge dem til gruppearbejde i deres projekt, og måske vil nogen af dem snart have deres egen lille virksomhed og kan her få deres eget skrivebord.
Desireé Letman, indehaver af analyse- og rådgivningsvirksomheden D’LETMAN, er ”på bordet”. Hun har brug for input til et nyt tiltag i sin enkeltmandsvirksomhed og har frivilligt bedt at få tips og forslag fra de andre iværksættere. Selv har hun nogle rent juridiske spørgsmål og tvivl. Seancen tager omkring 20 minutter. Foto: Massimo Grillo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Blodrøde tal på Fredericia Teater bekymrer borgmesteren: Nyt teater i Kanalbyen sættes på pause

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Fredericia For abonnenter

Folk på sociale medier ængstelige over barbering af volden: Men eksperter er helt rolige på dyrenes vegne

Kultur For abonnenter

Fredericia Teaters op- og nedture: Syv ud af 11 regnskabsår er endt i rødt

Kultur

Kæmpestort million-underskud får konsekvenser: Fredericia Teater siger farvel til mange medarbejdere

Annonce