Annonce
Fredericia

Derfor er der gravet op: Alarmer i fjernvarmen skiftes

Ved krydset Nørre Alle-Vestre Ringvej har TVIS blotlagt ekspansionsværk og rør, så det er muligt at skifte kobbertråde i fjernvarmenettet. Kobbertrådene fungerer som alarmsystem overfor indtrængende fugt. Foto: TVIS
Større gravearbejde i gang på Vestre Ringvej. TVIS skifter kobbertråde i fjernvarmenettet og store betonklodser pilles måske op af jorden.

Fredericia: Der er kamp om pladsen i krydset Vestre Ringvej-Nørre Alle i de her dage. TVIS er i gang med at udskifte kobbertråde i rørene, og det kræver, at der bliver åbnet op til rørene, og det kræver lidt plads, forklarer TVIS.

TVIS udskifter kobbertråde, der udgør alarmsystemet i fjernvarmenettet. Kobbertrådenes funktion er at registrere fugt i isoleringen, som vores alarmsystem reagerer på. Hvis der er fugt i isoleringen ved fjernvarmerørene, kommer det mest sandsynligt udefra. Renovering af trådnettet er nødvendigt, da indtrængen af fugt og ilt til de inderste stålrør er opskriften på korrosion. Nogle af kobbertrådene er begyndt at korrodere, som er en reaktion, man oplever i nogle typer fremløbsrør, hvor temperaturerne er særlige høje, forklarer Lars Ankersen, kommunikationsmedarbejder i det tværkommunale transmissionsselskab.

Fremgangsmåden er, at montørerne fritlægger fjernvarmerørene hver 16. meter i to udgravninger. Her fjernes plastickappen fra fjernvarmerørene.

- Med et specialkonstrueret bor kan montørerne bore igennem skumisoleringen hen til den anden fritlægning af rørene 16 meter derfra. Derefter kan montørerne trække nye alarmtråde igennem og dække røret til igen bagefter med en ny kappe af et særligt hårdført og korrosionsbestandigt plastmateriale, oplyser Lars Ankersen.

Annonce

Vi fylder en kende i krydset mellem Nørre Alle og Vestre Ringvej i denne uge.

Lars Ankersen, kommunikationsmedarbejder TVIS

Betonklodser vurderes

Når montørerne alligevel er i jorden, benytter man lejligheden til at fjerne betonklodser, som har ligget der, siden rørene blev lagt for 30 år siden, hvis de har vist sig ikke længere at have en funktion.

Betonklodserne har sikret, at rørene ikke flyttede sig, selv om der er fosset over 100 grader varmt vand gennem rørene under stort tryk. Vandet løber med to meter pr. sekund.

Arbejdet i krydset ventes afsluttet i denne uge, men derefter fortsættes op mod Vejlevej, hvor arbejdet slutter ved Cirkle K.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Fredericia

I konkurrence med etablerede spisesteder: Ros har fået en rosende modtagelse

Annonce