Annonce
Læserbrev

Derfor er det en stor glæde, at det lykkedes at få afsat over 250 mio. kr. til 7080-området

Alt dette kan kun lykkes, såfremt de frivillige bliver ved med det store engagement. Frivillighed lever af lyst, men dør af sure pligter. Derfor bliver det vores opgave som politikere at inddrage så mange frivillige som muligt i den videre proces, og det glæder jeg mig til.

Læserbrev: Endelig lykkedes det at få sat penge af til det hurtigst voksende område i Vejle Kommune, nemlig 7080-området med Gårslev, Brejning, Børkop og ikke mindst Gauerslund i centrum.

God infrastruktur er forudsætningen for begavet byudvikling, og med infrastruktur mener jeg ikke alene veje og stier, men i lige så høj grad de nødvendige institutioner, som børnehave, skole, fritidsfaciliteter og plejehjem.

Derfor er det en stor glæde, at det lykkedes at få afsat over 250 mio. kr. til området, som gerne skal dække:

1. Fem mio. kr. til en tiltrængt fornyelse og udvidelse af Møllehuset i Gårslev.

2. 14 mio. kr. til udvidelse af Fælleshåbsskolen.

3. 30 mio. kr. til en ny dagsinstitution i Gauerslund.

4. 31 mio. kr. til en tiltrængt fornyelse og udvidelse af diverse faciliteter i Gauerslund Hallen.

5. 3,5 mio. kr. til en ny tunnel under Fælleshåbsvej, så modsatte side måske kan benyttes til en nødvendig udvidelse af parkering, og der bliver en sikker krydsning til skolen fra Gårslev og fra de kommende nye udstykninger langs Skikballevej.

6. Næsten 200 mio. kr. til et nyt plejehjem.

Det bliver rigtig spændende at være med til at finde synergierne imellem diverse institutioner:

Hvordan kan udskolingen og haludvidelsen spille sammen? Hvordan kan en ny børnehave og et nyt plejehjem tænkes sammen? Forhåbentlig på en måde så både børnene og de ældre får nogle gode historier af hinanden.

Alt dette kan kun lykkes, såfremt de frivillige bliver ved med det store engagement.

Frivillighed lever af lyst, men dør af sure pligter. Derfor bliver det vores opgave som politikere at inddrage så mange frivillige som muligt i den videre proces, og det glæder jeg mig til.

Annonce
Peder Hummelmose. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ny statslige job får varm modtagelse - især hvis bosætningen følger med

Børkop

350 håndboldmestre i Smidstruphallen

Læserbrev

Økonomien skal ikke bestemme tidspunkt for skolestart

Læserbrev: I dag kan forældrene ikke bestemme, om deres barn kan vente et år med at starte i skole. Serveretten har kommunen til at beslutte, om Peter eller Camilla skal starte i skole. For forskellig økonomi og prioritering i kommunerne gør, at der er store forskelle på, hvor mange børn der får lov til at udsætte skolestarten. Alene her i området er der stor forskel. I perioden skoleårene 13/14-17/18 er det gennemsnitligt 3,7 pct. af børnene i Fredericia Kommune, der får lov at få udsat skolestart, mens det i samme periode i Kolding Kommune gælder 9,7 pct. Det lader altså til at være økonomien og postnummeret, der afgør, hvornår et barn begynder i skole. Faktum er, at det på bundlinjen er dyrere at holde et barn i børnehaven end at sende det i skole. Derfor er det ikke nogen stor overraskelse, at antallet af børn, der fik et modningsår, blev halveret, da beslutningen i 2009 blev flyttet fra forældrene og pædagogerne til kommunens skriveborde. Selvom det kortsigtet koster penge, kan det på lang sigt vise sig at være godt, at barnet fik et ekstra år på legepladsen. Vi skal lade børn være børn og lade dem lege i stedet for at skubbe dem igennem uddannelsessystemet. Vi skal give vores børn den bedste start på livet, og det kræver nogle gange, at man giver dem et år til at blive helt klar. Og igen lade det være op til forældre og pædagoger at bestemme barnets skolestart. I SF mener vi, at det igen er dem, der kender barnet bedst, der skal bestemme, om barnet er klar til skoletavlen, eller om barnet har brug for et ekstra år på gyngen.

112

Politipatrulje påkørte 17-årig knallertfører: Måtte køres på skadestuen med skader på det ene ben

Fredericia

Regeringen åbner et nyt skattecenter i Fredericia: Skal bremse hvidvask og svindel

Annonce