Annonce
FC Fredericia

Derfor valgte Mikkel Knudsen FC Fredericia

Mikkel Knudsen tager til FC Fredericia, fordi han her ikke skal begynde på en helt frisk. Foto: Johnny Pedersen/Scanpix
Mikkel Knudsen skifter til FC Fredericia, fordi han kender klubben som sin egen bukselomme. Desuden passer klubbens spillestil ham godt.
Annonce

Fredericia: Tryghed.

Sådan opsummerer man kort, hvorfor højrebacken Mikkel Knudsen tager tilbage til Fredericia. Efter to et halvt år i Viborg returnerer han til den klub, der udviklede ham til en af de bedste højre backs i 1. division.

- Jeg har en alder, hvor det er vigtigt, at jeg spiller fodbold. Det så jeg, at der var bedst mulighed for i Fredericia, siger den 27-årige back.

Valget af ny klub var let for ham, for det havde stor betydning, at han kommer til et sted, han kender. I Viborg var han en af mængden, mens han i Fredericia er udset til at blive en bærende spiller - både på og udenfor banen.

- Da jeg kom til Viborg var der en tilvænningsperiode på et halvt år. I Fredericia kan jeg bidrage med mit ypperste fra dag et. Jeg kender måden at spille på, jeg kender klubben, og alle gutterne. Det bliver let for mig at præstere, siger Mikkel Knudsen.

Annonce

Op og ned i Viborg

Tiden i Viborg har været en blandet omgang.

Mikkel Knudsen kom til oprykningsbejleren i januar 2018 og spillede 90 minutter i 12 af 14 mulige kampe. Viborg  endte blot to point fra oprykningspladserne.

I sæsonen 2018/19 var han fast mand og spillede 90 minutter i 32 af de 33 kampe, han spillede. Her endte Viborg på andenpladsen og kom i playoff til oprykning men tabte begge kampe til Hobro og forblev 1. divisions-hold.

I den seneste sæson mistede Mikkel Knudsen sin plads i startformationen og spillede i snit blot 57 minutter i de 28 kampe, han var på banen i 1. division. Viborg endte på andenpladsen efter Vejle og rykkede heller ikke op denne gang.

- Jeg fortryder ikke et sekund, at jeg tog til Viborg, for opholdet har fået mig til at vokse både som spiller og menneske, siger Mikkel Knudsen og fortsætter.

- Men jeg kan godt ærgre mig over, at det forblev lige ved og næsten for os. Og det siger sig selv, at de sidste otte-ni måneder ikke er gået, som jeg håbede. Jeg har stadig en ambition om at komme i Superligaen. Nu er det bare med Fredericia og ikke med Viborg.

Annonce

Ned ad stigen?

Skiftet til Fredericia ligner et skridt ned ad stigen for Mikkel Knudsen. Men det kan man ikke konkludere entydigt, mener han.

- Kigger man på klubbernes størrelse er det et skridt ned. Da jeg skiftede til Viborg, lagde jeg heller ikke skjul på, at jeg kom til en større klub.  Men spillemæssigt og karrieremæssigt er det ikke et skridt ned, siger Mikkel Knudsen.

Han mener, at FC Fredericia rent spillemæssigt er lige så god som Viborg.

- Fredericia har haft en god sæson og kunne godt have taget os på sengen undervejs. Og så havde de ligget nummer to i stedet for os, siger han.

Mikkel Knudsen har første arbejdsdag i FC Fredericia mandag den 17. august, hvor spillerne mødes til første træningspas efter sommerferien.


Jeg kender måden at spille på, jeg kender klubben, og alle gutterne. Det bliver let for mig at præstere.

Mikkel Knudsen, højre back
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Politikere undrer sig også efter Enhedslistens kritik: Hvor mange kommunale millioner er der sat af til folkeskolen?

Fredericia

Enhedslisten retter mistanke mod eks-borgmester og kommunaldirektør: Frygter udvalgssager er blevet fjernet og velfærdsbudget er pustet kunstigt op

Fredericia

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Fredericia For abonnenter

Skal jonglere mellem morhatten, lærerhatten og arbejdshatten: Mette føler ikke, hun slår helt til

Annonce