Annonce
Kolding

Designskole får ekstra millioner over ny finanslov: - Vi er utroligt glade. Det er helt fantastisk.

- Inden for kunstnerisk udvikling har vi netop godkendt nogle projekter fra vores undervisere, og det er den slags, vi kan give et løft med det ekstra tilskud, siger den kommende rektor Lene Tanggaard fra Designskolen Kolding, hvor hun i øjeblikket er ansat i en konsulentstilling. Foto: Katrine Worsøe
Med den nye finanslov får det kunstneriske udviklingsarbejde et seriøst løft på Designskolen Kolding. Her modtager man 2,3 millioner kroner årligt over fire år til netop den del af skolens virke.
Annonce

Kolding: Næste år lander en ekstra check på 2,3 millioner kroner i postkassen hos Designskolen Kolding. Checken bliver gentaget i alt fire gange, så det samlede beløb render op i 9,2 millioner kroner, når kalenderen lander på år 2023.

De mange millioner er et resultat af det nye finanslovforlig, og pengene er øremærket til kunstnerisk udviklingsarbejde. Det er en nyhed, som glæder Lene Tanggaard, der træder til som rektor på designskolen ved årsskiftet.

- Vi er utroligt glade. Det er helt fantastisk. Vi er ingen gigantisk skole, så i forhold til vores samlede bevillinger er det en stor portion, som kommer til at gøre en kæmpe forskel, fortæller den kommende rektor, der aktuelt er ansat i en konsulentstilling på designskolen.

Hun forklarer, at det kunstneriske udviklingsarbejde har en høj prioritet på skolen. Og de ekstra midler kan være med til at understøtte bestående projekter, man allerede arbejder med, eller de kan være med til at igangsætte helt nye projekter.

- Det kunstneriske udviklingsarbejde er noget af det, som gør os unikke som skole, så det er helt vitalt for os, siger Lene Tanggaard:

- Vi arbejder med de udfordringer, vi står overfor som mennesker, hvor det er vigtigt, at vi lærer at leve ansvarligt. Her har vi brug for al den viden, vi kan trække ud af design. Det handler om, at hvis vi skal have mennesker til at flytte sig og ændre vaner, så skal det også være noget, der er rart, smukt og dejligt at være en del af, og her kan den kunstneriske dimension hjælpe os.

Kunstnerisk udvikling

Designskolen Kolding hviler på et trebenet vidensgrundlag: Forskning, praksis og kunstnerisk udvikling og praksis.

Gennem konkrete samarbejder og kunstneriske udviklingsopgaver genererer Laboratorierne viden og eksempler på, hvordan design kan bidrage til udvikling og implementering af meningsfulde produkter, services og systemer.

Kilde: Designskolen Kolding

Annonce

Det er noget, som rykker

På designskolen foregår arbejdet med den kunstneriske udvikling i skolens tre laboratorier: Bæredygtighed og Design, Socialt Design samt Leg og Design. De er alle områder, der er strategiske satsninger på designskolen. I laboratorierne skaber man ny viden om, hvordan design kan bidrage til at løse opgaver inden for alle tre områder.

Lene Tanggaard fortæller, at man lige har godkendt et par projekter, som kan få glæde af pengene, fordi de ekstra 2,3 millioner kroner årligt kan gå ind og løfte dem.

- Vi skal undersøge, hvordan vi bruger de ekstra midler fornuftigt. Vi vil gerne løfte større projekter, som allerede er i gang, men designskolen tør også lave små projekter, som ikke er så dyre at sætte i gang, så tilskuddet er virkelig noget, som rykker og er betydningsfuldt for os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Fredericia For abonnenter

Eksercerhuset renoveres for 8,5 millioner kroner -  husets indhold skal spille sammen med andre kulturhuse

Annonce