Annonce
Fredericia

Dessertsøstre måtte lukke café efter uvelkomment besøg i kælderen: - Vi vil være helt sikre, inden vi åbner

Gravearbejdet lige udenfor dessertcafeen Gelato di Natura har for anden gang spændt ben for søstrene Drøhse, der for en uge siden åbnede den længe ventede iscafe i lokalerne, der tidligere har huset Jensen Bøfhus. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
For en uge siden åbnede søstrene Drøhse deres iscafé på hjørnet af Danmarksgade og Vendersgade. Søndag måtte de lukke igen, da elektriker så spor af skadedyr i kælderen.

Fredericia: En ulykke kommer sjældent alene, siger et gammelt mundheld - og det har søstrene Drøhse hos Gelato di Natura måtte sande.

Fem dage efter, at Heidi og Winni Drøhse havde åbnet dørene til deres cafe på hjørnet af Vendersgade og Danmarksgade, måtte de nemlig lukke dem igen.

En lille, uvelkommen gæst havde fundet vej ind i deres kælder, opdagede en håndværker søndag morgen. Så søstrene valgte at holde lukket søndag, og de genåbner først cafeen torsdag formiddag.

Annonce

To dage før cafeen åbnede, stod kælderen i vand, da en pumpe var stået af. Derfor havde Heidi og Winni Drøhse en håndværker i kælderen for at fixe de sidste ting efter vandskaden, mens de gjorde klar til at åbne cafeen.

- Pludselig opdager han spor efter skadedyr, så vi lukkede ikke op søndag, fortæller Heidi Drøhse til Fredericia Dagblad oven på et par hektiske dage for at gøre klar til genåbningen.

Dialog med myndigheder

På Gelato di Naturas facebookside har de to indehavere fortalt åbent om årsagen til den uventede nedlukning.

- I forbindelse med opgravningen i Danmarksgade var der et vildfaren udyr, der fandt vej til vores teknikrum i kælderen. Vi tilkaldte straks Woody (den sødeste hund) og hans hjælper og de respektive myndigheder, og de har fået godt styr på situationen. Der er foretaget masser af ekstra foranstaltninger i de sidste dage i kælderen for at undgå det igen - da opgravningen stadig foregår, skriver søstrene.

Heidi Drøhse uddyber:

Heidi Drøhse og Winni Drøhse har under renoveringen af lokalerne på hjørnet af Vendersgade og Danmarksgade haft flere udfordringer. Fem dage efter de endelig kunne åbne deres cafe Gelato di Natura, måtte de lukke søndag, da de fandt spor af skadedyr i deres teknikrum i kælderen. Arkivfoto: Gustav Roesbjerg Mygind

- Vi har været i dialog med kommunen og Fødevarestyrelsen, som sagde god for, at vi måtte åbne allerede i går (tirsdag, red.) Men vi har valgt at holde lukket et par dage ekstra, for vi vil være 100 procent sikker på, at de har ret i, at der er styr på det.

Onsdag har søstrene og personalet i cafeen brugt på at få gjort ekstra rent, så de trygt og sikkert kan åbne igen torsdag.

- Vi har haft en forrygende start, og folk har taget så godt imod os. Lørdag gik det rigtig godt, så vi glæder os bare til at åbne igen, siger Heidi Drøhse, og en snert ærgrelse blandet med forventningens glæde anes.

Hun tilføjer med et smil i stemmen:

Snart får fredericianere og byens besøgende igen mulighed for at smage lækkerierne i byens nye cafe, Gelato di Natura, som ikke kun har is og søde sager på menukortet. Arkivfoto: Gustav Roesbjerg Mygind

- Vi håber bare, at vi får besøg, så vi kan glemme alt det her.

På Facebook skriver Heidi og Winni Drøhse, at hvis man ikke kan vente til torsdag, så står Susanne klar i deres cafe i Esbjerg.

- Vi har haft en forrygende start, og folk har taget så godt imod os. Lørdag gik det rigtig godt, så vi glæder os bare til at åbne igen.

Heidi Drøhse, medindehaver af Gelato di Natura

Og det er der nogle af de kunder, der er gået forgæves, der har gjort. Et selskab, der havde booket til brunch, og et, der skulle holde fødselsdag, valgte at flytte deres cafebesøg til Esbjerg.

Annonce

To ugentlige lukkedage i et par uger

Hvis nogen kommer forbi på mandag og tirsdag i næste uge, vil de møde en lukket dør. Og det er helt planlagt. For indtil videre har Gelato di Natura i Fredericia kun åbent onsdag til søndag.

- Vi er godt i gang med at lære vores personale op, så vi har planer om, at vi holder lukket mandag og tirsdag de næste par uger. Når de kan være alene i cafeen, kan vi holde åbent alle dage, fortæller Heidi Drøhse, der er begejstret for sin fredericianske stab:

- Det er nogle fantastiske drenge og piger, vi har fået ansat. De er dygtige, og de vil bare gerne det her. Det er kommet helt bag på os, at der er så mange unge mænd, der vil arbejde hos os. Det er der ikke i Esbjerg, men det giver et rigtig godt mix, siger Heidi Drøhse om de 15 medarbejdere, hun og søster Winni er i færd med at oplære.

Indehaverne Heidi og Winni Drøhse (tv) har ansat Dennis Bjørn Hansen som cafebestyrer og konditor Maja Lyngsøe til at stå for den daglige drift af Gelato di Natura i Fredericia. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind


Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Fredericia For abonnenter

Tanya og Ricko håber på løsning tæt på Frederiksodde Skole: - Hvorfor skal de børn med mest brug for ro flyttes rundt?

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericias første testkamp endte med pil op, men træneren frygter, der kommer en regning

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce