Annonce
Debat

Det bedste ville være at starte forfra

Ghettoer: De seneste par dage har avisen bragt artikler om nedrivning af boligblokke i ghettoer i bl.a. Esbjerg og Kolding.

Det kan virke fuldstændig uforståeligt, at man skal rive boligblokke ned, hvis der er mangel på billige boliger.

Men så enkel er verden jo sjældent.

Da man oprindeligt byggede blokkene – som er typiske for dansk byggeskik i 60’erne og 70’erne - tænkte man, at det skulle være så billigt, som muligt, og så praktisk som muligt. Siden har man indset, at grundtanken er forkert. Det er en virkelig dårlig idé at placere socialt udsatte i kasser oven på hinanden.

Derfor bygger man slet ikke på den måde mere. Blandt andet inviterer man folk som mig, der enten er uddannet sociolog eller antropolog, med i processen, så de værste sociale katastrofer kan forebygges.

Konsekvenserne af datidens uvidende boligbeslutninger ser vi nu, hvor folk med ensartede problemer har dannet decideret parallelle samfund, med vold, kriminalitet og massive sociale udfordringer.

Hvis problemet var nemt at løse, var det for længst løst. Der er ensartede problemer over hele Danmark i alle ghettoer. Uanset hvor mange milliarder af kroner, man har kastet efter bløde dialogfremmende projekter, har intet virket. Problemerne er bare blevet større og større.

Det er derfor tid til at gøre noget andet: Start forfra og byg noget andet. Det er ikke en metode, man sådan skal kimse ad. Vi er mange, der har et fromt ønske om at gøre det samme med SKAT, bureaukrati i den offentlige sektor og venstrefløjens naive udlændingepolitik.

Henrik Dahl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kø og kaos ved tilsandet rampe - Men så tog Benny fra Varde affære

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

Annonce