Annonce
Fredericia

Det blev kun til et halvt år: Henrik Eriksen stopper som købmand hos Meny

Da Meny i februar slog dørene op i Fredericia, tog købmand Henrik Eriksen imod kunderne. Nu er han fratrådt stillingen, oplyser han Arkivfoto: Søren Gylling
Efter kun seks måneder i spidsen for Fredericias nye supermarked er Henrik Eriksen fratrådt.

Fredericia: Midt i februar bød han velkommen indenfor hos Meny i Fredericia. Først ved taffel og senere ved den egentlige åbning. Nu, seks måneder senere, vinker han selv farvel til butikken, der ligger tæt ved krydset Indre Ringvej/Vesterbrogade.

- Min afsked er helt udramatisk og efter gensidig aftale. Gensidigt har det ikke levet op til forventningerne, fortæller Henrik Eriksen, der ikke vil gå nærmere ind i baggrunden for sin afsked.

Aktuelt har han ingen planer for fremtiden.

- Nu er det ud med fiskesnøren, og så må vi se, siger Henrik Eriksen, der tiltrådte allerede i november, og stod i spidsen for butikkens etablering.

Annonce
Henrik Eriksen har tidligere været byrådskandidat for først Venstre og Siden Liberal Alliance. Han medddelte i 2018, at han trak sig fra politik. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

 

Synlig rolle

Inden tiden som købmand hos den Dagrofa-ejede Meny i Fredericia har Henrik Eriksen blandt andet arbejdet som salgschef og som indehaver af Eriksens Vinhandel. Han har også været kandidat for Venstre og for Liberal Alliance, men meddelte i maj sidste år, at han ikke ville genopstille. I stedet ville han trække sig helt ud af politik - træt af blandt andet den synlighed, der fulgte med ønsket om at debattere og præge byen.

Kort efter Menys åbning tvang en røverisag købmanden til at træde ind i den offentlige debat igen. Det skete, da to mænd, der var anholdt for et væbnet røveri mod Meny, blev løsladt efter afhøring, selvom de stadigt var sigtet. Det fik Henrik Eriksen til at udtrykke undren og bekymring for medarbejdernes frygt for at møde røverne igen.

Da Meny for nylig trådte ind i debatten om det forestående store, spærrende vejarbejde i krydset Indre Ringvej/Vesterbrogade, var butikken ikke repræsenteret ved Henrik Eriksen. Det havde dog intet med hans farvel til butikken at gøre, men skyldtes alene, at han holdt ferie, oplyser han.

Det har ikke været muligt på nuværende at få en kommentar fra Dagrofa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Kæmpestort million-underskud får konsekvenser: Fredericia Teater siger farvel til mange medarbejdere

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Fredericia For abonnenter

Folk på sociale medier ængstelige over barbering af volden: Men eksperter er helt rolige på dyrenes vegne

Annonce