Annonce
FC Fredericia

Det blev mere spændende end nødvendigt, men FC slog Kolding i lokalbraget

FC Fredericia vandt sikkert over  Kolding fredag aften, og Mathias Johannsen scorede kampens andet mål. Foto: Søren Gylling
FC Fredericia var lige ved at smide en sikker sejr over Kolding men lykkedes med at holde stand og vinde 2-1 på en dårlig dag.

Kolding: En kamp, som slet ikke burde være spændende, blev netop det. FC Fredericia vandt med 2-1 over Kolding fredag aften efter en afslutning, hvor hjemmeholdet pressede på for udligning uden dog at lykkes.

Gæsterne kom til kamp uden Tobias Anker, der var småskadet efter torsdagens træning og blev sparet for en sikkerheds skyld. I hans sted spillede Mathias Johannsen.

Der var kendte ansigter på Koldings hold: Mads Eriksen og Mathias Høgsholt begyndte på banen. Begge har en fortid i FC Fredericia, og det samme har Jeppe Hansen, som sad på bænken for hjemmeholdet.

Annonce

Kolding kom ud til kampen med gejst og var tidligt ved at skabe noget fornuftigt i FC Fredericias felt, men så fik hjemmeholdet kastet en spand isvand i ansigtet.

Mathias Johannsens lange bold satte Christian Tue Jensen og Mads Eriksen op til løbeduel, og den kunne den tidligere FC-stopper ikke vinde. Mere opsigtsvækkende var det dog at beskue Koldings målmand Sebastian John, der kiksede totalt, så bolden sprang over ham og endte ved Tue, som stille og roligt kunne finde nettet efter blot to minutters spil.

Fra det punkt stod der FC Fredericia på halvlegen. Gæsterne spillede fint og bevarede bolden, og Kolding ville gerne slå til på omstillinger men lykkedes ingenlunde med det. Kvaliteten var der simpelthen ikke.

FC Fredericia kom til chancer, uden at man blev beruset af deres størrelse, men efter 22 minutter blev føringen fordoblet.

Efter en dødbold endte bolden hos Mikkel Knudsen, der presset af en fremstormende Kolding-spiller forsøgt at sparke mod mål langt udefra. Skuddet var elendigt, men til gengæld blev det til en mageløs pasning, som Mathias Johannsen kunne samle op i feltet og klappe ind til 2-0.

Christian Tue Jensen formåede at presse Kolding-målmanden ud i en fin redning med et godt hug, men mere skete der ikke før pausen.

FC Fredericia gik i omklædningsrummet i fuld kontrol.

Spændende til slut

Hjemmeholdet kom ud af omklædningsrummet med  lidt mere ild i øjnene, og anden halvleg blev en mere åben affære end første.

Mike Vestergård var ganske tæt på at kunne reducere efter et panisk hjørnespark til Kolding, som han fik afsluttet fladt og hårdt på. Men Elias Olafsson i FC-målet kom ned og fik lappen på den, selvom han havde vanskeligt ved at se bolden bag en mur af venner og fjender.

Kampen virkede lukket, men efter 70 minutter begyndte Kolding pludselig at udvise livstegn. Først klappede indskiftede Jakob Kiilerich en halvflugter på trekantssammenføjningen, og kort efter var FC-keeper Elias Olafsson i gavehumør, da han smed en horribel, flad pasning direkte ud til Mikkel Jakobsen. Han skulle sådan set bare sparke den forbi målmanden men endte med at brænde alligevel.

Returen endte dog hos Mikkel Dongsted, der tæt under mål sendte bolden på himmelflugt.

FC Fredericia gik fra et kontrollere sejren i hus og til at stoppe med at spille. Kolding satte alt på et bræt og skiftede Jeppe Hansen og Rune Nautrup ind, og sidstnævnte fik udlignet med et kvarter igen. En lidt tilfældig bold havnede hos angriberen, der lagde den i kassen.

Strategien fra Kolding var klar: Bolden skulle sparkes til duel, og gerne til duel i feltet. Det fik presset FC Fredericia til at stå dybt, og gæsterne havde svært ved at vinde bolden i kampens sidste fem-ti minutter.

Dermed fik kampen en spændende afslutningen, men FC stod imod et tungt tryk og tog alle tre point. Der er syv point op til førstepladsen Viborg mens Silkeborg er fire point foran på andenpladsen.

Næste kamp spilles den lørdag den 28. i Skive.

Kolding IF-FC Fredericia 1-2 (0-2)

1. division.

Mål: 0-1 Christian Tue Jensen (2.), 0-2 Mathias Johannsen (22.), 1-2 Rune Nautrup (76.).

Kolding IF (3-4-3): Sebastian John - Marcus Gudmann, Mathias Høgsholt, Mads Eriksen (Jeppe Hansen 74.), -  Morten Ohlsen, Sebastian Sommer, Mike Vestergård, Daniel Thøgersen (Jakob Kiilerich 65.) - Christian Kudsk (Mikkel Dongsted 65.), Oliver Drost (Mikkel Jakobsen 65.), Adam Jakobsen (Rune Nautrup 74.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Elias Olafsson - Mikkel Knudsen, Erik Nissen, Mathias Johannsen, Nicolaj Ritter (Lukas Enevoldsen 90.) - Christian Ege Nielsen (Alexander Jensen 46.), Raphael Onyedika - Kristian Kirkegaard, Christian Tue Jensen (Mathias Gertsen 73.), Agon Mucolli (Uzo 90.) - Justin Shaibu (Dennis Høegh 59.).

Advarsler: Adam Jakobsen (52.).

Dommer: Chris Johansen.

Tilskuere: Cirka 400 på Autocentralen Park.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Treldes campingchef vil have flere til at opdage Fredericias fortræffeligheder

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

FC Fredericia kan bare ikke tabe i Nykøbing Falster

Fredericia For abonnenter

Nyt boligområde på vej med 225 boliger: 'Forventer at grundene hurtigt er væk'

Sport

Holvad på vej mod sin gamle styrke efter sin skade

Fredericia

Svovlsyrekajen eller Esplanaden? Skal kajen ikke have et nyt navn, spørger flere læsere

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

FC Fredericia For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Fredericia tager et enkelt point med fra målfest mod Nykøbing

Fredericia

25-års fødselar med én ting på ønskesedlen: Krisecenter kæmper for mænd

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Fredericia For abonnenter

Rasmus har holdt ferielejr for udsatte børn i 10 år: Et håndskrevet brev gjorde særligt indtryk

Fredericia For abonnenter

Så er der ferie: Sådan går det hos overnatningsstederne

Sport

Amerikaner vinder cykelklassiker for næsen af Mikkel Honoré

Annonce