Annonce
Debat

Det eneste lyspunkt er, at med en placering som nummer 94 ud af 98 kommuner kan det kun gå fremad

Tommy Rachlitz Nielsen. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: En ny undersøgelse fra Beskæftigelsesministeriet placerer Fredericia Kommune som nummer 94 ud af 98 kommuner i Danmark.

På både kontanthjælpsområdet, sygedagpengeområdet og dagpengeområdet er Fredericia Kommune vurderet som "dårligere end forventet".

På trods af konstante meldinger fra byråd, udvalg og politikere om øget fokus, nye indsatser og "det går den rigtige vej", ser vi i den ene undersøgelse efter den anden, at Fredericia Kommune befinder sig i bunden af ranglisten, når det kommer til at hjælpe vores medborgere tilbage på arbejdsmarkedet.

Uanfægtet at vi hele tiden får oplyst, at det går godt i Fredericia, at nye virksomheder flytter til, at mange erhverv oplever fremgang på trods af covid-19, så virker indsatsen i Fredericia ikke, når vi sammenligner os med de øvrige 97 kommuner.

I en ny undersøgelse fra Beskæftigelsesministeriet, der sammenligner kommunernes evne til at få borgere væk fra offentlig forsørgelse, fremgår det, at Fredericia har 390 flere medborgere på offentlig forsørgelse, end kommunen forventes at have, hvilket svarer til en årlig ekstraudgift på 26,1 mio. kr. Det er bare ikke godt nok!


Vores jobcenter er fyldt med dygtige og engagerede medarbejdere, der knokler for at skabe resultater. Men de har kun de værktøjer, som deres ledelse og i sidste ende politikerne giver dem. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at fejlen ligger i toppen af hierarkiet.

Tommy Rachlitz Nielsen


Vores jobcenter er fyldt med dygtige og engagerede medarbejdere, der knokler for at skabe resultater. Men de har kun de værktøjer, som deres ledelse og i sidste ende politikerne giver dem.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at fejlen ligger i toppen af hierarkiet.

Vores dårlige placering har intet med lovgivningens rammer at gøre, men handler mere om politisk vilje og ambitioner med mere indhold og mindre varm luft.

Jeg forstår ikke, at man i Fredericia ikke kan kigge ud over kommunegrænsen og lære af de succeshistorier, som andre kommuner leverer.

Vi har i mange år ligget og rodet i bunden af ranglisterne på beskæftigelsesområdet. Vi har langt flere på overførselsindkomst, end vi bør have, og uanfægtet de politiske udmeldinger, så går det fortsat den forkerte vej.

Det eneste lyspunkt er, at med en placering som nummer 94 ud af 98 kommuner kan det kun gå fremad.

Måske er tiden bare kommet til at få nye kræfter på banen. Både politisk, men måske også på andre poster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Fredericia

Byrådsmedlem kritiserer styregruppe for nyt teater: - Det kom ud af den blå luft

Annonce