Annonce
Læserbrev

Det er en socialpolitisk sejr, som vi i Venstre selvsagt er stolte af

Og her i Sydjylland er der 1800 færre børn, der vokser op i en familie, hvor begge forældre er på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse. Det svarer til et fald på hele 55 pct. Det, synes jeg altså, er ret flot.

Læserbrev: En milepæl er nået. For siden indførelsen af kontanthjælpsloftet i 2016 er antallet af børn i kontanthjælpsfamilier blevet halveret.

Det er en socialpolitisk sejr, som vi i Venstre selvsagt er stolte af. For det tyder dermed på, at vores politik virker.

Da vi havde regeringsansvaret, satte vi os for at gøre det mere attraktivt at tage et arbejde.

Derfor indførte vi kontanthjælpsloftet, 225-timersreglen og integrationsydelsen med det formål, at det bedre kan betale sig at arbejde og bidrage til fællesskabet.

Det har resulteret i, at antallet af børn, der vokser op i kontanthjælpsfamilier, er faldet lige siden.

På landsplan er antallet af børn i kontanthjælpsfamilier faldet fra 21.100 til 10.100. Og her i Sydjylland er der 1800 færre børn, der vokser op i en familie, hvor begge forældre er på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse.

Det svarer til et fald på hele 55 pct. Det, synes jeg altså, er ret flot.

Men jeg er bekymret for, at den gode udvikling vil blive sat over styr med S-regeringen bag rattet. Siden valget har de nemlig gjort det mindre attraktivt at tage et arbejde ved at hæve ydelserne til kontanthjælpsmodtagere og arbejdsløse indvandrere.

S-regeringens politik er derfor den helt forkerte vej at gå, hvis flere børn skal gøre op med den negative sociale arv.

Med Venstres politik vokser mange flere børn op i familier, hvor deres forældre har byttet sofaen og kontanthjælpssystemet ud med det arbejdende fællesskab. Den gode udvikling skal vi ikke sætte over styr.

Anni Matthiesen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Rickey opdagede brand: Frygtede sovende beboere i tidligere bordel

Annonce