Annonce
Debat

Det er ikke demokratisk, svenskere

Valg: Danske valgobservatører ved det svenske valg konstaterede, at partisoldater stod foran stemmestederne og påvirkede vælgerne ved uddeling af stemmesedler og tilråb. Det samme skete i 1959, da Aksel Larsen blev valgt til Folketinget for SF. Ved valgstedet på Vesterbro i København var jeg som ung politimand sammen med tre-fireandre politifolk til stede. Her var den gamle kommunist Aksel Larsens partisoldater opstillet på begge sider af indgangen, så vælgerne gik spidsrod ca. 50 meter mellem to række råbende kammerater: "Husk at stemme på Aksel" og "Du stemmer på Aksel" - nærmest truende, mens de uddelt propaganda.

De andre politifolk var "gamle fra krigens tid", og selvom jeg vidste og sagde til dem, at det var forkert, fik jeg at vide..."lad dem bare"! Jeg kan i dag ikke huske, hvem de andre politifolk var, m e n jeg har en stærkt begrundet mistanke! Ved Vesterbros politi var også den kendte politiass. Herluf Rasmussen - erklæret kommunist og særdeles aktiv modstandsmand. Han var med til at stifte partiet SF; kom i Folketinget ved samme valg og blev Aksels højre hånd.

Det var ham, der førte øksen over de senere VS-rabiate folk, som ikke ville tage afstand fra Stalins terror i Ungarn og Tjekkoslovakiet. Vi blev senere venner til han døde, men jeg fik aldrig spurgt ham, om han var med dengang.

Herluf var ikke bange af sig. Nytårsaften kort efter valget, var vi ca. 30 mand på vagt i den gamle politistation ved Vesterbros Torv. Traditionen tro skulle vi spise svensk silderet til midnat, mens stationsleder Svend Gredsted gav 1 øl og 1 snaps. Han optrådte altid i fuld galla for bordenden - dog uden sabel. Gredsted sagde lige før vi skulle til bords: "Min kære Herluf...det er første gang jeg har en folketingsmand i min politistyrke - nu skal du sidde ved siden af mig"!

Herluf svarede: "Svendemand (som han blev kaldt) ...du har gjort regning uden vært...jeg vil ikke sidde ved siden af dig"! Der blev total stilhed indtil rådhusklokken lød. Herluf havde nemlig en stor viden om, hvad den enkelte i politiet havde lavet under besættelsen! Og at det var dét Herluf hentydede til, vidste alle de gamle.

Herluf blev senere socialdemokrat og endte som en stærk formand og byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Hvidovre. Her afslørede han enorm svindel i kommunal flygtningeregie! Ingen - ikke engang Hipo eller Gestapo kunne klare ham!

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce