Annonce
Trekantområdet

Det er ikke en vandpistol - men en rengøringskanon, der gør redskaberne rene

Indehaver af FysioDanmark Kristoffer Davey Dalsgaard har fået en ny rengøringskanon. Foto: Mette Mørk
Kristoffer Davey Dalsgaard har investeret i ny teknologi for at gøre det endnu mere trygt at komme og bruge træningsfaciliteterne hos FysioDanmark.
Annonce

Vejle: Det ligner en stor vandpistol, men den nyindkøbte vandforstøver er en elektrostatisk sprayer, der gør mere end bare at sprøjte vand. Og indehaveren af FysioDanmark, Kristoffer Davey Dalsgaard, har da heller ikke investeret i den nye teknologi for sjov.

Det nye produkt kan hjælpe med desinfektion, uden at det påfører de behandlede maskiner en overflade, der er usund eller giftig at røre ved.

Og det er lige præcis det, Kristoffer Davey Dalsgaard har været på udkig efter. Han mener, at han har en særlig forpligtelse overfor de medlemmer og patienter, der kommer i hans center.

Fysioterapi i corona-tiden

  • Siden det danske samfund lukkede ned i begyndelsen af marts for at inddæmme corona-smittefaren, har Vejle Amts Folkeblad fulgt situationen set med en fysioterapeuts briller.
  • Fysioterapeuten hedder Kristoffer Davey Dalsgaard og har siden 2009 været indehaver af FysioDanmark i Sjællandsgade.

To gange i døgnet, om morgenen før åbning og i den lukkede time midt på dagen, gøres der rent i alle lokaler og på alt udstyr med desinfektionsmiddel og klud for at sikre en høj hygiejnestandard.

- Der er en del af vores kunder, medlemmer og patienter, der er mere sårbare over for sygdom end i andre centre, og derfor er det særligt vigtigt for mig, at vi er sikre på, at det miljø, de færdes i her, har så høj en hygiejnestandard som muligt. Der er mange af dem, der er ekstra forsigtige og kun kommer, fordi vi gør, hvad vi kan, for at passe på dem. Det ansporer til, at vi også efterlever den tillid, de viser os ved at komme herned, siger Kristoffer Davey Dalsgaard.

Annonce

Sådan virker pistolen

Vandet i forstøveren er behandlet sådan, at det er elektrostatisk og bliver ladet, når det skydes ud af pistolen. Det omdannes i løbet af 10 minutter til en mikroskopisk sal,t der desinficerer og hæmmer bakterier og især flere forskellige virus - heriblandt coronavirus. Effekten er umiddelbar og virker i op til syv timer efter behandling.


Væsken er jo vand, og sprayen er godkendt af Fødevarestyrelsen til at anvende i fødevareproduktion, så jeg er helt tryg ved, at det bliver brugt her.

Kristoffer Davey Dalsgaard


Når vandet bliver elektrostatisk, betyder det, at vandpartiklerne ikke lægger sig på hinanden, men skubber sig væk og derved dækker et større areal. Væsken kan ikke som almindeligt vand danne små "pytter" på de flader, man sprayer på.

Det betyder, at arealet, man behandler, er større, og det betyder, at personalet er mere sikkert på komme ind i hjørner og alle de små fordybninger, der for eksempel er på håndtagene på en håndvægt eller en romaskine.

Annonce

Hurtig og sikker rengøring

Baderum, omklædningsskabe og andre hyppige kontaktflader er nu blevet meget hurtige at gøre ren, og FysioDanmarks rengøringshold kan komme hurtigere og grundigere over den mere hyppige rengøring, som er nødvendigt under corona-pandemien.

Produktet er helt uden kemi, hvilket også betyder, at det er sikkert for personalet at benytte, og  brugerne af centeret kan også helt trygt røre ved overfladerne efter behandlingen - uden at  være bekymrede for om behandlingen er giftig.

- Væsken er jo vand, og sprayen er godkendt af Fødevarestyrelsen til at anvende i fødevareproduktion, så jeg er helt tryg ved, at det bliver brugt her, fortæller Kristoffer Davey Dalsgaard, der allerede kan mærke, at der kommer flere folk i centret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Tak for kaffe: Ølbrygger åbner kafferisteri i Fredericia

Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Annonce