Annonce
Debat

Det er ikke klapning, der foregår ved Trelde Næs - det er dumpning af slam

Bent Anthonsen, Trelde. Foto fra 2016. Foto: Martin Ravn
Annonce

Dumpning af slam ved Trelde Næs

LÆSERBREV: I forbindelse med en renovering af et rensningsanlæg i Aabenraa skulle det eksisterende udløbsrør fra rensningsanlægget føres som en diffuser-ledning længere ud i Aabenraa Fjord. Begge opgaver blev udført af det ingeniørfirma, jeg var ansat i.

Det var i slut-80'erne. Jeg fik til opgave at projektere diffuser-anlægget - lave udbudsmaterialet - indhente tilladelse hos Kystinspektoratet, der behandlede ansøgningen, samt føre tilsyn med arbejdet.

Der blev udpeget en egnet klapplads - det betød god vanddybde samt rolige strømforhold.

Der blev indgået kontrakt med et rederi, der havde stor erfaring med den type arbejde . Der blev også til knyttet et uvildigt dykkerfirma.

Krav til opgravning og klapning:

Rende graves med grab, der er monteret på skibet.

Det opgravede materiale lægges i lastrum på skibet - sejles til klappladsen - tages med grabben og sænkes ned på havbunden, INDEN grabben åbnes.

NB: Klapning betyder, som ordet angiver, at det er meningen, at materialet skal blive der, hvor det er lagt med mindst muligt mudder, der forsvinder i vandsøjlen og føres bort med strømmen.

Det, der foregår ved Trelde Næs, er DUMPNING - af værste skuffe.

Så hold i det mindste op med at skjule det, der foregår, ved at bruge ordvalgene "klapplads" og "klapning". Det er uforståeligt, at miljøsvineri af den karat ikke bliver stoppet.


Hold dog op med at skjule det, der foregår, ved at bruge ordvalgene "klapplads" og "klapning". Det er uforståeligt, at miljøsvineri af den karat ikke bliver stoppet.


Det, der er foregået og stadig foregår ved Trelde Næs, er godkendt af Miljøstyrelsen, om hvem, man generelt ikke behøver at have den helt store tillid.

Vejle Havn har åbenbart ubegrænset adgang til dumpning. De har sejlet forbi mine vinduer de seneste 15-20 år. Havnemesteren mener blot, det er en dråbe i havet. Og nu følger Kolding efter.

I den tid, der er dumpet ved Trelde Næs, har man sikkert rundet en million kubikmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia For abonnenter

Opfordring til de shopping-ivrige: Byt dine julegaver til vintervarer og hjælp butikkerne økonomisk

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Annonce