Annonce
Fredericia

Det er ikke valgflæsk - løfte om bedre forhold for de alleryngste

Legepladsen ligger lige uden for døren, der er dyr at kigge på og mooncars til de ældste at køre på. Forældrerådet for dagplejen i Ullerupbæk-distriktet er klar over, at mulighederne er ideelle i Madsby Legepark, men dagplejernes hus lader noget tilbage at ønske. Det er politikerne enige i, og er klar på at finde den bedste løsning for dagplejere, børn og forældre. Arkivfoto: Mette Mørk

Dagplejerne i Ullerupbæk-distriktet har levet med iskolde stengulve, varme el-radiatorer og alarmer, som udløses på faste tidspunkter. Nu skal de have bedre forhold, lover politikerne.

Fredericia: Det trækker koldt ved døren i dagplejernes hus i Madsby Legepark. Det røde stengulv er lunet op af den lave novembersol, men kun på overfladen. Et persisk tæppe er rullet ud for at skille børn i kravlealderen fra det kolde gulv.

- Huset ligger centralt, og rammerne i legeparken kan dårligt være bedre, men huset er ikke ideelt, som det er til helt små børn, siger Louise Christensen og Henrik Gertz - henholdsvis afgående og nyvalgt formand for dagplejedistriktets forældre.

Ingen af de politikere, de har sat stævne ved dagplejehuset, modsiger dem. Slet ikke Ole Steen Hansen (S) eller Cecilie Roed Schultz (Enhl.), som i dag har plads i børne- og skoleudvalget.

- Vi er klar over, at forholdene ikke er ideelle, og vi har sat penge af til at forbedre det. Der er afsat 10 mio. kr. til skoler, daginstitutioner og dagpleje for at forbedre de fysiske rammer, men pengene er ikke øremærket endnu, siger de to.

Spejderhytter og legehuse

De 23 dagplejere i Ullerupbæk-distriktet fra banegården til Pjedsted har fire forskellige mødesteder.Et af husene i Madsby Legepark, spejderhuset på Skovvej og sognegården ved Hannerup Kirke. Desuden har dagplejerne i Bredstrup-Pjedsted mødested i daginstitutionen Klokkefrøen.

Dagplejerne mødes i legegrupper af fire, hvor de hygger sig og forsøger at lave faglig sparring, når de 12-16 0-tre årige sover til middag.

Dagplejerne får tilbudt efteruddannelse af kommunen, og ønsket er derfor bedre mulighed for at sparre om den nye viden med kollegerne.

De tre fysiske placeringer kan efter forælrerådets mening samles til et fælles mødested.

En af mulighederne er at leje sig ind på døveskolen i Stjernevejskvarteret, en anden at løfte de fysiske rammer i dagplejehuset i Madsby Legepark med bl.a. varme i gulvet.

Ønsket er også, at dagplejerne kan få et fast tilholdssted, som de ikke skal dele med andre.

Kendt sag

Det glæder de to forældrerepræsentanter, som dog mener, at det ikke burde være nyt for politikerne, at dagplejernes forhold ikke er optimale.

- Der blev skrevet en rapport i 2013, hvor dagplejerne påpegede, at de savnede bedre fysiske rammer at mødes under, så helt nyt er det ikke, siger Henrik Gertz som svar på, at politikerne ikke har fået forelagt problemerne tidligere.

- Havde vi det, så kunne vi måske have handlet tidligere, men nu har vi sat pengene af, og forvaltningen har påpeget, at det er Ullerupbæk-dagplejerne, som står for tur. Så det er rigtigt godt, at vi nu kommer i dialog, siger Ole Steen Hansen.

Annonce

Skal ses med egne øjne

Venstres kandidater til kommunalvalget Peder Tind og Gitte Bertelsen har sammen med DF's spidskandidat Karsten Byrgesen takket ja til at kigge på forholdene for dagplejerne sammen med de siddende politikere.

- Det er vigtigt, at politikerne er ude at se med egne øjne, hvilke rammer man byder medarbejdere og børn. Det her dur ikke i min verden, så det skal der gøres noget ved. Det er vi nødt til at holde fast i efter valget, siger han.

Det kan Ole Steen Hansen og Cecilie Roed uden problemer love, for pengene er sat af, og de ved, at der arbejdes med en konkret mulighed.

- Der er blevet kigget på et forslag på døveskolen, men hvis I forældre og dagplejerne mener, at der er andet, som kunne være en bedre mulighed, så må det på bordet, siger Ole Steen Hansen.

Annonce

Stuer i børnehaver fungerer

Ullerupbæk-distriktet strækker sig fra banegården til Pjedsted, og de 23 dagplejere i distriktet mødes fire og fire rundt om i området.

- Vores dagplejer i Pjedsted mødes med de andre i daginstitutionen Klokkefrøen, og det fungerer rigtig godt. Det er dagplejerne i den del af distriktet, der ligger i vestbyen, som er udfordret. siger Henrik Gertz.

I Erritsø mødes dagplejerne i daginstitutionen Brohaven, og det fungerer også godt, forklarer udvalgsmedlemmerne, som også garanterer, at dagplejen prioriteres fuldt på højde med andre pasningsformer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce