Annonce
FC Fredericia

Det er liv eller død, når Hvidovre kommer til Fredericia

Frederik Krabbe i duel mod en Brabrand-spiller, da Hvidovre befandt sig i 2. division. Nu kan klubben atter rykke ned, hvis den taber til FC Fredericia lørdag. Arkivfoto: Scanpix
Hvidovre Fodbold kan rykke ned lørdag eftermiddag, når turen går til Fredericia. Nederlag samtidig med en sejr til Helsingør er lig med en tur i 2. division.
Annonce

Fredericia: For FC Fredericia er der et par positioner i tabellen på spil, når Hvidovre Fodbold kommer til Monjasa Park i den sidste runde af 1. division. En beskeden præmie for en sejr.

For gæsterne er der til gengæld alverden på spil. For med et nederlag risikerer klubben at rykke ned. Hvis FC Helsingør samtidig vinder hjemme mod Lyngby, er det game over for Hvidovre.

- Vi kommer til at gå ind til den kamp med svedige håndflader. Vi kommer til at spille to kampe samtidig, fordi vi også skal følge med i Helsingørs kamp, siger Hvidovre direktør, Martin Krogh-Jensen.

Lørdagens gæst på Monjasa Park ved udmærket, hvordan det er at ligge i 2. division, idet klubben er oprykker og har landets tredjebedste række i frisk erindring. 2. division det er ikke et sted, som Martin Krogh-Jensen ønsker at komme hen igen lige foreløbig.

- I 2. division skal man have det hele med selv. Bestik, borde, stole og menneskene. I 1. division er der i det mindste dækket op, når man kommer. Det betyder rigtig meget for os at ligge i 1. division, siger Martin Krogh-Jensen.

Ikke mindst økonomisk, hvor der er penge at hente i tv-indtægterne. Dem er der ingen af i 2. division.

I 2. division skal man have det hele med selv. Bestik, borde, stole og menneskene. I 1. division er der i det mindste dækket op, når man kommer. Det betyder rigtig meget for os at ligge i 1. division.

Martin Krogh-Jensen, direktør i Hvidovre

Annonce

Rykkede ned i Fredericia

FC Fredericia prøvede selv en lignende situation tilbage i 2014/15, hvor klubben i sidste runde mødte HB Køge. Nederlag her og samtidig sejr til AB ville betyde, at klubben røg ned i 2. division. Men AGF vandt over AB med 5-3 og afveg katastrofen. FC Fredericia spillede selv 1-1 og gjorde også arbejdet færdigt anført af daværende cheftræner Peter Sørensen.

I 2003 rykkede Hvidovre ned i netop Fredericia.

- Det var ikke nogen rar oplevelse. Jeg mener endda, at vi ramte undersiden af overliggeren efter 89 minutter - det mål havde reddet os, husker Martin Krogh-Jensen.

Hvidovre kommer til Fredericia med tre nederlag i træk, og direktøren priser sig lykkelig over, at den direkte konkurrent til nedrykning, Helsingør, i samme periode blot har spillet uafgjort tre gange i træk.

- Det kunne meget vel have set slemmere ud for os. Men nu kan vi selv afgøre det, og vi har tænkt os at komme til Fredericia med en stor energi. Vi regner med, at den dårlige periode slutter i Fredericia, siger Martin Krogh-Jensen.

Hvidovre råder over giftige Kim Aabech, som ikke ligefrem er kendt for sit defensive arbejde, men som til gengæld kan sparke bolden op i krogen fra alle positioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce