Annonce
Sport

Det er også fedt at vinde grimt

FHK'erne jubler, mens en Randers-spiller i baggrunden græmmer sig. FHK slog Randers HK med 34-32 og har vundet sæsonens to første kampe. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Fredericia HK slog Randers HK efter en tæt afslutning. Opgøret i Randers endte med FHK-gevinst på 34-32 efter en uskøn håndboldkamp, som Kristian Stoklund definitivt afgjorde med 15 sekunder igen.

Annonce

Randers: To point er to point.

Sådan så Jesper Houmark på det, da han torsdag aften gjorde status i Arena Randers. Status efter Fredericia HK vandt en tæt kamp mod Randers HK med 34-32.

- Det er også fedt at vinde grimt. For en uge siden spillede vi super-flot og vandt stort over HEI, mens vi denne gang viste, at vi også kan vinde på en anden måde, sagde Jesper Houmark, træner for Fredericia HK.

Han kaldte det en sejr, som i langt højere grad kom i hus på mandsmod og hjerte end på godt håndboldspil.

I perioder spillede Fredericia HK dog en udmærket omgang håndbold, men perioderne var generelt både for få og for korte.

Til alt held for de ambitiøse fredericianere med liga-ambitioner faldt en af de gode perioder i slutningen, da opgøret befandt sig på vippen. Med seks minutter igen bragte Randers HK sig foran med 31-29, og det lignede ærligt talt et uventet pointtabt for FHK'erne.

- Afslutningen viste, at spillerne formåede at holde hovederne kolde i en presset situation. Vi vandt de sidste seks minutter med fire mål - det er stærkt, sagde Jesper Houmark.

Randers HK-Fredericia HK 32-34 (16-20)

1. division, mændMål for Randers HK: Jacob Aaquist 8, Toke Schrøder 6, Frederik Skoda 6, Andreas Sommer 4, Joachim Engaard 3, Michael Kabel 3, Kevin Fisker 1 og Mikkel Krogshede 1.

Mål for FHK: Kristian Stoklund 10, Rune Andersen 8, Rasmus Ejlersen 4, Marcus Rahbek 4, Kasper Young Andersen 3, Martin Bisgaard 2, Nikolaj Mehl 2 og Jakob Frederiksen 1.

Der var fin opbakning til FHK-mandskabet i Randers, og til slut fik FHK-fansene noget at juble over. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Stoklund tog taktstokken

Det var Kristian Stoklund som tog taktstokken i den afgørende fase.

Med cirka et minut igen bragte han FHK foran med 33-32, og med cirka 15 sekunder igen scorede han på straffekast til 34-32.

- Jeg nåede lige at kikke på uret, inden jeg skød. Jeg vidste godt, at kampen var afgjort, hvis jeg scorede, sagde Stoklund og fortsatte:

- Jeg var lidt nervøs men også fortrøstningsfuld, for jeg havde i første halvleg sat mine straffekast.

Kristian Stoklund mente, at Fredericia HK's større bredde blev afgørende, fordi FHK'erne i slutfasen virkede lidt friskere end hjemmeholdets folk.

- Det var fornemmelsen inde på banen - at vi havde lidt ekstra procent i forhold til dem, sagde han.

Annonce

FHK med alt at tabe

Kristian Stoklund scorede 10 gange og endte som mest scorende, og bagspilleren høstede da også ros fra Jesper Houmark.

- Han gjorde det godt, og det var vigtigt på en dag, hvor vi manglede Frederik Krarup, sagde Jesper Houmark.

Frederik Krarup kom onsdag til træning galt af sted med sit ene knæ og måtte testes under opvarmningen i Randers. Den test viste, at Krarup ikke kunne spiller.

- Det er heldigvis ikke værre, end han træner med fra på mandag, og så skulle der ikke blive problemer i forhold til vores næste kamp, sagde Jesper Houmark.

Den næste kamp ligger mandag 24. september, når Otterup HK gæster Thansen Arena i Fredericia.

Opgøret mod fynboerne kan sagtens blive en kamp meget a la den i Randers.

Otterup har præcis som Randers endnu ikke fået point, og derfor ligner det igen en kamp, hvor Fredericia HK har alt at tabe.

- I Randers mødte vi et hold, som bare kunne spille derudaf, og det gjorde Randers. Det skal Randers have ros for, men i den afgørende fase viste vi den nødvendige coolness, sagde Jesper Houmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Se fotogalleri: Fingrene i ørerne og hold vejret: Vi venter på en rigtig julifest til næste år

Annonce