Annonce
Vejle

Det er svært at se, men: Han er på vej ind i et virtuelt supermarked

Med en donation på 194.500 kroner fra Trygfonden har Center for Specialundervisning for Voksne (CSV) i Vejle udviklet et virtual reality-miljø. I forgrunden afprøver Per Aksel Rything Larsen udstyret, mens Jenni Denise Hansen i baggrunden er underviser. Foto: Trygfonden
Center for Specialundervisning for Voksne (CSV) har med hjælp fra Trygfonden udviklet et virtual reality-miljø. Her kan mennesker med erhvervet hjerneskade lære at kompensere for følgevirkningerne af deres hjerneskade.
Annonce

Vejle: Når man pådrager sig en hjerneskade, kan man opleve langvarige følgevirkninger som dårlig hukommelse, nedsat koncentrationsevne og manglende overblik.

Det kan gøre helt almindelige gøremål som en tur i supermarkedet til en uoverskuelig opgave, og det kan være svært at vende tilbage til hverdagen og arbejdslivet.

Men nu får voksne med erhvervet hjerneskade bedre betingelser for at blive selvhjulpne.

Med en donation på 194.500 kroner fra Trygfonden har Center for Specialundervisning for Voksne (CSV) i Vejle ifølge en pressemeddelelse udviklet et virtual reality-miljø, hvor mennesker med erhvervet hjerneskade kan lære at kompensere for følgevirkningerne af deres hjerneskade.

- Der er tale om målrettet kognitiv træning i et realistisk miljø, hvor man kan bevæge sig rundt i et virtuelt supermarked og træne opgaver som at følge en indkøbsseddel og finde de varer, man har brug for, forklarer afdelingsleder Anne Mette Aalund Jakobsen.

Man kan bevæge sig rundt i et virtuelt supermarked og træne opgaver som at følge en indkøbsseddel og finde de varer, man har brug for.

Anne Mette Aalund Jakobsen, afdelingsleder

Annonce

Tilbage til job

Anne Mette Aalund Jakobsen tog initiativ til at søge om midler til at indføre virtual reality i rehabiliteringen.

- Målet er, at de kompenserende strategier på længere sigt bliver en del af de hjerneskadedes mentale rutiner. Det er et vigtigt skridt henimod at mestre sit eget liv og eventuelt vende tilbage til arbejdsmarkedet, forklarer hun i pressemeddelelsen.

Det er Trygfondens regionale råd i Region Syddanmark, der står bag donationen som et led i det samlede arbejde for at øge danskernes trivsel. Her glæder Poul Andersen sig over at kunne støtte den virtuelle træning for mennesker med hjerneskade.

- En skade på hjernen har alvorlige og langvarige konsekvenser, der kan isolere mennesker. Sundhed og trivsel er kerneområder for Trygfonden, og derfor er vi glade for at støtte et tiltag, der kan hjælpe til rehabilitering efter hovedtraumer og øge chancerne for at vende tilbage til en selvhjulpen hverdag, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Til sommer skal madrester i poser i nye spande: Fredericias rester skal til Holsted og forvandles til pulp

Fredericia For abonnenter

Da Fredericia gik i corona-rødt: - Lige pludselig løb vi rigtig hurtigt

Annonce