Annonce
Fredericia

Det handler om langt mere end bare hygge og leg: Forening har brug for sponsorer til at hjælpe lokale børn

For at fremtidssikre Foreningen Sponsorpas' arbejde er der brug for nye sponsorer. Ikke, at der er anledning til panik her og nu. Men med det nuværende sponsorniveau rækker foreningens opsparing kun til omkring et års arbejde. Her ser Min Guldberg Hansen og Marianne Bitsch (i grøn trøje) på tallene. Foto: Peter Friis Autzen
Har du nogensinde følt dig udenfor og værdiløs? Der er brug for sponsorer til Fredericia-foreningen, der hjælper udfordrede børn og unge til at gå til en fritidsaktivitet.

Fredericia: Foreningen Sponsorpas er på jagt efter sponsorer. Den fredericianske forening støtter børn og unge, som af forskellige årsager ikke har mulighed for at dyrke en fritidsinteresse - og som følge deraf lider sociale afsavn og måske også mangler at få stimuleret både selvtillid og selvværd.

Foreningen bruger hvert år omkring 100.000 kroner på den slags. Modtagerne findes i samarbejde med kommunen. Og hjælpen gør en vigtig forskel for modtagerne.

- At gå til noget - for eksempel fodbold, korsang eller svømning - har betydning langt ud over selve fritidsaktiviteten, siger fritidskoordinator Min Guldberg Hansen fra Fredericia Kommune.

Annonce

At gå til eksempelvis fodbold gør dig god til meget mere end bare fodbold. Du bliver en del af et fællesskab, lærer noget om at være der for andre og udvikler en social fornemmelse, som det ikke er sundt at mangle.

- Og det åbner døren for samtaler og interessefællesskaber. Det hjælper alt sammen med til at mestre livet, siger Min.

Foreningen Sponsorpas er båret af donationer og sponsorater. Og kassen er ved at være tom. Ikke i den forstand, at foreningen må smække kassen i - men hvis indsatsen udover det førstkommende år skal sikres, er der brug for flere sponsorater, forklarer foreningens formand, Marianne Bitsch.

Det gør ondt i maven

Marianne Bitsch har i mange år været engageret i at hjælpe og støtte familier med behov.

- Som advokat mødte jeg mennesker, der trods deres bedste vilje ikke formår at give deres børn de bedste muligheder. Jeg får helt ondt i maven, når jeg ser det. Og nogle gange har jeg også i retten set unge, der er kommet i konflikt med loven - og som havde det tilfælles, at de ikke havde haft en barndom med selvværd, struktur og fællesskab. Jeg kan selvfølgelig ikke vide, om det er en direkte sammenhæng mellem dét, og at de er endt, hvor de er endt - men jeg har set mange eksempler, der har det tilfælles. Så meget desto mere grund til at hjælpe alle børn til at være en del af et godt fritidsliv og -fællesskab, siger hun:

Foreningen Sponsorpas

  • Sponsorpas støtter børn og unge i Fredericia, som har brug for en økonomisk håndsrækning for at kunne gå til den fritidsaktivitet, vedkommende har lyst til og brug for.
  • Foreningen bruger typisk i omegnen af 100.000 kroner om året.
  • I 2020 modtog godt 90 børn og unge støtte.
  • Modtagerne er anonyme, så de ikke skiller sig ud i deres fritidsfællesskab. En del modtagere er heller ikke selv klar over over, at deres fritidsinteresse delvist betales af Foreningen Sponsorpas.
  • Foreningens opsparing rækker til cirka et års drift. For at sikre fremtiden er der brug for nye sponsorbidrag.
  • Foreningen kan kontaktes via sponsorpas.dk

Udover at fritidsliv kan give barnet et bedre liv på sigt, kan det også levere et frirum her og nu.

- Hvis et barn slæber rundt på et problem, en rolle man ikke kan slippe ud af eller en bogstav-kombination, er det rart at få et par timer, hvor man har lov til "bare" at være højre back eller trommeslager, siger hun.

Annonce

Hjælp til stort og småt

Sponsorpas kommer ind i billedet, når kommunens egne muligheder for at yde en hjælpende hånd slipper op.

I de tilfælde kan foreningens bidrag være det, som sikrer, at et barn ikke må vinke farvel til det måske eneste i livet, der for alvor fungerer.

- For det kan være dyrt at gå til sport eller musik eller noget andet, siger Min.


Jeg får ondt i maven, når jeg ser, hvad det gør ved børn og unge ikke at have en barndom med fællesskab og selvværd.

Marianne Bitsch, Foreningen Sposnorpas


Støtten gives anonymt, og mange af de støttede børn er ikke selv klar over, at de bakkes op af Sponsorpas. Men deres forældre ved det.

Foreningen modtager bidrag og sponsorater fra både virksomheder, fonde og private. Man kan støtte anonymt, hvis ikke man ønsker offentlighed omkring sine bidrag.

Samarbejdet mellem foreningen og kommunen kører i det daglige uden politisk indblanding, men formand for byrådets børne- og skoleudvalg, Ole Steen Hansen (S), udtaler sin store opbakning til foreningen og glæder sig over, at kendskabet til dens arbejde udbredes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Annonce