Annonce
Erhverv

- Det har vist sig, at vi kan arbejde på en ny måde, og jeg tror, at mange ansatte vil stille krav om øget fleksibilitet

Klaus Haltrup, der arbejder med forandringsledelse i sit konsulentfirma Gordios, er gået sammen med Bettina Therese, der er rumdesigner, om at hjælpe virksomheder med at tackle den nye virkelighed efter coronakrisen i projektet HowWeWork. Foto: PR-foto
Skal der være færre faste pladser og flere mødelokaler? Hvordan deler man viden, når nogen gerne vil sidde derhjemme ved spisebordet, når pandemien er under kontrol. To konsulenter vil i kølvandet på coronakrisen hjælpe virksomheder med at indrette virksomhederne til en ny virkelighed.

Kolding: Mens folk vender tilbage til kontorerne i takt med, at vaccinerne ruller ud, så venter der en ny virkelighed for mange ansatte og ledere, der arbejder på kontor.

Det er en virkelighed, hvor muligheden for fleksibilitet i arbejdslivet vil fylde meget de kommende år, lyder det fra Klaus Haltrup. Han har i mange år arbejdet med forandringsledelse i sit konsulentfirma Gordios. Nu er han gået sammen med Bettina Therese, der er rumdesigner, og står bag Bettina Therese Indretning, om at hjælpe virksomheder med at tackle den nye virkelighed i projektet HowWeWork.

Sammen vil de tilbyde temadage og længere forløb, der kan hjælpe virksomheder med at indrette sig til tiden efter coronakrisen.

Annonce

- Nu lægger vi vores ydelser i halen af hinanden. Vi kigger ind i et felt, der ser på, hvordan man ønsker at arbejde, når vi kommer tilbage. Vi kan se, at der er nogle, der har haft stor glæde af at arbejde hjemme, og der er nogle, der meget gerne vil tilbage. Vi skal indrette os, så man tager hensyn til alle. Men det vil give nogle udfordringer, siger Klaus Haltrup.

Piller ved det normale

Krisen har fremskyndet medarbejdernes ønsker om fleksibilitet og individuelle løsninger, lyder argumentet.

- Men det stiller nogle udfordringer i forhold til at få teamet til at fungere, hvis alle er væk på forskellige tidspunkter, og hvor gør man det med tværgående projekter? Hvordan får man det til at fungere, når ønskerne går i to retninger. Hvor mange møderum skal der være? Hvordan arbejder man med online? Hvordan indretter vi arbejdspladsen, så det er attraktivt at komme, og hvad er det, vi kommer efter? Hvordan mødes man socialt og deler viden. Det kan indretningen af kontoret være med til at understøtte, siger Klaus Haltrup, der forudser, at det kan give udfordringer for organisationer, når arbejdet udføres på en ny måde.


er er ikke tvivl om, at de der forstår at gribe de her forandringer, vil stå stærkere, når de skal tiltrække og fastholde medarbejdere.

Klaus Haltrup, forandringsekspert


Når man piller ved det "normale", så giver det altid anledning til uro.

- Så vi skal klæde medarbejdere og leder på til være klar på forandringsprocessen. Vi hjælper med at klarlægge den måde, virksomheden vil arbejde på, og hvordan man indretter organisationen efter det, siger Klaus Haltrup, der nu skal ud at hente de første kunder.

Annonce

Binder tingene sammen

I første omgang præsenterer de tankerne til et arrangement hos Business Kolding i midten af maj.

- Lige nu griber vi efter dem, der reagerer efter coronakrisen, men det vil aftage. Men den her bevægelser med krav om større fleksibilitet, den vil fortsætte efter corona, siger Klaus Haltrup.

Men er det ikke nogen processer, som virksomhederne selv kan håndtere.

- Jo, i princippet. Du kan altid gøre det selv. Det gælder i rigtig mange forhold, men det her er bare en større opgave end man tror, og vi binder tingene sammen, og det giver en større effekt, siger Klaus Haltrup, der er overbevist om, at mange medarbejdere vil efterspørge den fleksibilitet, der er ved at arbejde hjemmefra og på skæve tidspunkter.

- Det har vist sig, at vi kan arbejde på en ny måde, og jeg tror, at mange ansatte vil stille krav om øget fleksibilitet. Der er ikke tvivl om, at fleksibilitet bliver et nøgleord for medarbejdere. Arbejdsgiver, der oplever kraftig vækst, vil også bruge den her udvikling til at overveje om de kan udnytte pladsen bedre. Der er ikke tvivl om, at de der forstår at gribe de her forandringer, vil stå stærkere, når de skal tiltrække og fastholde medarbejdere, siger Klaus Haltrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce