Annonce
Fredericia

Det Hvide Vandtårn vil være lukket lidt længere

Der har ikke i Det Hvide Vandtårns levetid været brand i tårnet, men tårnet er i øjeblikket lukket på grund af brandsikring. Dog åbnes det for offentligheden 6. juli og 9. juli. Arkivfoto: Torben Glyum

Brandsikringen af det historiske vandtårn trækker ud, men besøgende kan nyde udsigten 6. og 9. juli.

Annonce

Fredericia: Det Hvide Vandtårn har været lukket på grund af manglende brandsikkerhed.

Tårnet skulle have været åbent fra mandag, men arbejdet trækker ud cirka et par uger yderligere. Sådan lyder meldingen fra Fredericia Kommunes ejendomsafdeling.

- Vandtårnet er åbent 6. juli og 9. juli, siger Flemming Qvick, teamkoordinator og bygningskonstruktør.

Det Hvide Vandtårn

Det Hvide Vandtårn står på Prins Georgs Bastion og er åbent for besøg i sommerhalvåret.81 trin fører op til udsigtsplatformen på toppen, der ligger 44. meter over havets overflade.

Højden på selve tårnet er 16 meter.

Vandbeholderen rummede 445.000 liter.

I 1994 ophørte tårnet med at fungere som vandtårn.

Det røde vandtårn, som lå ved Egeskovvej/Havepladsvej, eksisterer ikke længere, men var årsag til vandtårnets navn.

Kilde: www.fredericiashistorie.dk

Annonce

Fest og krydstogt

Den 6. juli er vandtårnet åbent i forbindelse med dette års 6. juli fest, mens åbningsdagen den 9. juli skyldes et krydstogtanløb.

Tårnet fra 1908 har været lukket for offentlig adgang efter en brandteknisk gennemgang i maj. Efter gennemgangen anbefalede Trekantområdets Brandvæsen, at der blev lukket for adgang.

- Vi fik vores drejestigevogn i Fredericia derop, og det viste sig, at den ikke ville kunne nå toppen af tårnet, sagde Jan Lehmann, beredskabsinspektør i brandvæsnets myndighedsafdeling dengang.

Da andre løsninger som eksempelvis redning med rebstiger i tilfælde af brand heller ikke var optimale eller godkendte, måtte vandtårnet lukkes.

Annonce

Sikkerhed ok

Udsigtsplatformen 44 meter over havets overflade har fået skiftet sit lille udgangshus af træ ud med en anden konstruktion af træ, der dog er brandsikret med en branddør og med brandsikret materiale på indersiden.

Planen var så at holde vandtårnet lukket 15.-30. juni for at brække den indvendige trætrappe ned og udskifte den med en i stål samt at udskifte trælameller i gulvet nederst i tårnet med et underlag i stål. Det er arbejdet hermed, der har trukket ud og betyder, at Det Hvide Vandtårn efter 9. juli vil være lukket igen.

Det er ifølge Trekantområdets Brandvæsen forsvarligt at åbne vandtårnet kortvarigt, selvom ståltrappen ikke er på plads. Skulle en indvendig brand opstå, kan gæster på udsigtsplatformen opholde sig sikkert der, mens flammer fortærer trætrappen. Både på grund af det nye udgangshus, men også fordi platformens gulv er af tykt beton.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Fredericia

Genbrugsbutik på banegården lukker: Omsætningen faldt drastisk, da mundbind blev indført

Fredericia

Hæder til Meny i Fredericia: Du finder ikke en bedre frugt- og grøntafdeling i Danmark

Annonce