Annonce
Trekantområdet

Det kan vi lære af: Hun fortæller om coronaens forgænger

Arkivar Pernille Schou, Vejle Stadsarkiv, holder fredag 4. september foredrag om den spanske syge, der som epidemi minder om coronaen. Arkivfoto: Leif Baun
Annonce

Vejle: I forbindelse med Fønix Kulturnat fredag 4. september klokken 17.30 holder Vejle Stadsarkivs arkivar, Pernille Schou, foredrag om dengang i 1918, da den spanske syge kom til Vejle.

Der er tankevækkende mange paralleller mellem pandemien i 1918-20 og vores nuværende corona-pandemi, men heldigvis også beroligende forskelle.

Vejle mærkede menneskelige og økonomiske konsekvenser af den spanske syges hærgen. Hør historien om den 10-årige Peter, der som den første i Vejle døde af den spanske syge. Om lærerinden frk. Plov, der var bange for at blive smittet, da et nødhospital åbnede under hendes lejlighed ved Rådhustorvet, og som blev udsat for en regulær shitstorm i avisen, da hun luftede sin bekymring offentligt. Eller datidens debat om mundbind og dumheden ved at holde dyrskue midt i det hele.

På grund af corona-restriktioner er der kun plads til 25 deltagere. Tilmelding er derfor nødvendig på mail: stadsarkivet@vejle.dk eller telefon 76 81 20 00 efter først-til-mølle-princippet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

FC Fredericia

Et vingeskudt FC Fredericia-mandskab tager til Køge - men den nye angriber er klar

Annonce