Annonce
Fredericia

Det lykkedes: Unge fredericianere kom ud af Sydamerika og lander i Kastrup i dag

Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen lander i Kastrup lørdag eftermiddag. Privatfoto
Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen er efter flere dages vanskeligheder med at komme ud af Sydamerika endelig på vej hjem. De landede i Kastrup lørdag kl. 16.30.
Annonce

Fredericia/Kastrup: Lørdag eftermiddag er de to fredericianske kammerater Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen endelig på vej hjem.

De har det seneste halvandet år været på en cykletur rundt i verden, men på grund af coronakrisen måtte de afbryde deres tur før tid og vende næsen hjem mod Danmark.

Det har de forsøgt i dagevis, men det viste sig vanskeligt, fordi grænserne begyndte at lukke. Det var i sidste øjeblik, de nåede ud af Bolivia, hvor de befandt sig fredag, og det var usikkert, om de kunne flyve over Atlanten.

Men lørdag kunne Nicklas Flenø Mikaelsens far, Poul Mikaelsen, oplyse, at de sad i en flyver på vej til København. Han har sammen med to venner de seneste dage hjulpet med at finde ud af Sydamerika. Flere gange har de oplevet, at deres planer og flybilletter til de to eventyrer er gået i vasken.

Det var først, da Nicklas skrev, de boardede i Barcelona, jeg følte mig tryg, og skuldrene sænkede sig.

Poul Mikaelsen

Annonce

Fly blev aflyst

- Da de var i luften fra Bolivia til Sao Paolo i Brasilien, fik vi at vide, at flyet fra Sao Paolo til Barcelona var aflyst. Så vi måtte finde nye billetter fra Sao Paolo til Madrid, fra Madrid til Barcelona og fra Barcelona til København. Det føles næsten som en frømandsaktion, hvor vi skal hive dem ud af Irak, fortæller Poul Mikaelsen og fortsætter:

- Jeg glæder mig voldsomt til at få dem hjem. Jeg har næsten ikke sovet i fire døgn.

Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen landede i Kastrup kl. 16.30. Nicklas' far kørte over og hentede sin søn, mens Emils mor gjorde det samme, så de kunne sidde i hver sin bil.

Annonce

Isolerer sig

Planen er, at Poul Mikaelsen vil isolere sig med de unge på sin gård ved Ejby i 14 dage ifølge Udenrigsministeriets råd.

- Det er en lettelse. Når vi kommer hjem på gården og får pulsen ned, skal vi bearbejde oplevelserne de seneste dage. De har været opslidende. Mange danskere strander ude i verden, men jeg, mine venner og drengene har skiftevis kunnet peppe hinanden op, for vi har de seneste dage løbet panden mod en mur SÅ mange gange, siger han.

- Det var først, da Nicklas skrev, de boardede i Barcelona, jeg følte mig tryg, og skuldrene sænkede sig, fortæller Poul Mikaelsen.

Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen har cyklet forskellige steder i verden i halvandet år. Deres planlagt hjemrejse var 10. maj, så de nåede ikke at se ret meget af Bolivia og slet ikke Peru som planlagt, inden de måtte vende hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce