Annonce
Fredericia

Det satser butikkerne på: Julegnisten skal findes lokalt

Marianne Gaarsvig er medejer af GeistGnist. Foto: Rikke Naja H. Hansen
Hvordan gør man det attraktivt at handle i de fysiske butikker, når alternativet er at sidde trygt og rart derhjemme bag skærmen og bestille alle sine julegaver online?
Annonce

Fredericia: Vi går den travle juletid i møde, og snart åbner butikkerne op for det årlige julegaveræs. Men tingene har ændret sig de senere år. Størstedelen af julegavehandlen foregår nemlig ikke længere i de fysiske butikker. Den er i stedet rykket til internettet, hvor man med blot et par klik kan få styr på alle sine julegaveindkøb.

Hos tøjbutikken Geist/Gnist i Vendersgade er de dog ikke så bekymrede. Marianne Gaarsvig, der ejer butikken sammen med sin mand, Jesper Gaarsvig, oplever, at de sagtens kan følge med internettet.

- Folk kommer ned til os i butikken for at få personlig vejledning og en god kundeservice, fortæller Marianne Gaarsvig.

De sætter stor stolthed i at have et meget personligt forhold til størstedelen af deres kunder.

- Vi har ligget i gågaden i 14 år, og derfor kan vi faktisk genkende vores kunder, huske, hvad de har købt, og spørge ind til festen, de var til i sidste uge.

Marianne Gaarsvig fortæller, hvorfor netop dette er smart, når det gælder gaveindkøb. For mormor kan bare komme ind i butikken, vise et billede af barnebarnet og få god hjælp til at finde præcis det tøj, barnebarnet vil blive glad for.

Hos Geist/Gnist har de desuden et smart koncept, hvor man kan komme ind i butikken og lave en ønskeseddel.

- På den måde undgår man at få den forkerte størrelse eller farve i julegave. Og så behøver man ikke at finde pokerfjæset frem over for mormor, når man åbner julegaven, siger Marianne smilende.

Vi kan ikke kæmpe mod de større byer, men vi kan sørge for at skabe en lokal julehygge, som ikke er til at finde andre steder.

Vathana Mahalingam.

Annonce

En mere klimavenlig løsning

Marianne peger også på, hvordan det er til gavn for klimaet at handle i de fysiske butikker.

- Man skal tænke på, at det er en lang og omfattende proces, når man vælger at bestille sine varer online. Først skal varerne pakkes og igennem en masse forskellige transportprocesser, inden de lander i hænderne på køberen. Når folk handler hos os, går de herfra med købet i hænderne med det samme. De skal ikke spekulere på, om varerne når at komme hjem under juletræet, afslutter hun.

Men hvad gør Fredericia by generelt for at sikre liv og julestemning i byen i disse travle måneder?

Næstformand for Fredericia Shopping, Vathana Mahalingam, fortæller, hvordan foreningen hvert år sørger for at få gang i gaderne.

- Vi har både julebyen, julemanden, rensdyr, julemusik og meget mere, som jo tiltrækker især børnefamilier og skaber liv i byen.

Næstformanden fortæller, hvordan dette er med til at holde på fredericianerne. For på trods af den hårde konkurrence med nabobyerne Vejle og Kolding, som kan tilbyde et større og bredere udbud af varer, søger og nyder byens borgere også den lokale hygge.

- Vi kan ikke kæmpe mod de større byer, men vi kan sørge for at skabe en lokal julehygge, som ikke er til at finde andre steder, understreger Vathana Mahalingam.

Med unge øjne

”Med unge øjne” er et samarbejde mellem Fredericia Gymnasium og Fredericia Dagblad, hvor gymnasieelever i 2.g som led i danskundervisningen skriver artikler, der bringes med jævne mellemrum på frdb.dk og i printudgaven af Fredericia Dagblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

FC Fredericia

Målhelten Holvad: Det her kunne sagtens blive min bedste sæson

FC Fredericia For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Fredericia fælder overmagten fra Silkeborg efter flot indsats

FC Fredericia

FC Fredericia kæmpede sig til en gylden sejr over storklubben Silkeborg

Annonce