Annonce
Middelfart

Anbefalinger fra tre nordvestfynske producenter: Det skal du drikke til jul

Tre nordvestfynske producenter kommer med deres anbefalinger til drikkevarer til jul. En af disse er Skjoldmø Gin. Pressefoto
Tre lokale producenter giver deres bud på, hvordan du bedst kan nyde deres øl, gin og rom i juletiden.
Annonce

Julen er traditionernes tid, og når vi skal vælge drikkevarer til julefrokost og juleand, vil det for mange falde naturligt at ty til klassikerne: Mørke juleøl, vin og snaps.

Men julen er også den perfekte lejlighed til at skabe nye traditioner, så hvorfor ikke prøve nogle nye smagsnoter - og samtidig støtte lokale producenter og forhandlere.

Her giver tre nordvestfynske producenter en beskrivelse af deres produkt og forslag til, hvordan du bedst kombinerer det med julemaden.

Søren Wissing har selv komponeret Skjoldmø Gin. Det startede som en kærlighedserklæring til sin hustru, der ikke var særlig glad for gin. Derfor satte han sig for at lave en gin til hende i fødselsdagsgave, som var mild og afrundet med floraliske smagsnoter. Resultatet blev så vellykket, at parret besluttede at producere og sælge Skjoldmø Gin. De har nu planer om at etablere et destilleri på deres ejendom i Kustrup på Nordvestfyn.

Radoslaw Nowacki er manden bag romblanderiet Mezclado, der er beliggende i Østjylland. Radoslaw begyndte sit rom-eventyr under en ansættelse i en vinforretning i Middelfart, hvor han begyndte at eksperimentere med at blande rom i baglokalerne. Det var blandt andet sådan, at Middelfart Rommen blev til. I dag driver han sit eget romblanderi, der fremstiller tre forskellige slags rom og derudover særlige smagsvarianter til højtiderne.

Torben Steenholdt er brygmester på Indslev Bryggeri i Nørre Aaby, der også brygger specialøllene Ugly Duck. Bryggeriets juleanbefalinger er blevet til, fordi bryghuset gerne ville lave et alternativ til de meget stærke julebrygge. Bryggeriet ville lave en øl, der havde lidt ekstra fylde i forhold til en pilsner, men hvor man ikke behøver tage en lur på sofaen efter tørsten er slukket.

Skjoldmø Gin

Skjoldmø Gin

Skjoldmø gin

- Skjoldmø Gin er en forholdsvis let gin. Hovedsmagsgiverne er havtorn, mælkebøtterod, mandarin og naturligvis enebær, som er med til at give smagen af gran. Det skal jo være der for at give den karakter, men det har vi skruet lidt ned for til fordel for det andet. Den er ret let tilgængelig og vi har udviklet to julecocktails, hvis man nu synes, at man har fået nok af gløgg eller vil prøve noget andet, mens man forbereder julemaden eller tager en pause. Så kan det være en anderledes og frisk oplevelse. Men der er faktisk også rigtig mange, som drikker den ren, så man kan tage den til sin sild eller ost i stedet for snaps.

Alkoholprocent: 41,3

Forhandler: SuperBrugsen og Kvickly i Middelfart, Ejby, Strib og Erritsø

Vejl. udsalgspris: 389 kr. for 70 cl.

Opskrift på cocktailen Oh my darling:

  • Fyld et glas til randen med isterninger
  • Hæld tre centiliter Skjoldmø Gin i
  • Fyld op med Fentimans Valencian Orange Tonic
  • Skær en klementin i fire både
  • Klem saften af en eller to både i glasset
  • Put resten af klementinbådene i glasse
  • Riv evt. lidt af skrællen i

Jule rom

Jule Edition fra Mezclado

Jule Edition fra Mezclado

- Det er en Barbados-rom, der har lagret med kokos, vanilje og karamel. Det giver lidt fedme og sødme, som er en perfekt ledsager til ostebord, let søde desserter som chokoladekage og risalamande og let fed mad. Rommen nydes bedst rent.

Alkoholprocent: 38

Forhandler: Vinspecialisten i Middelfart

Vejl. udsalgspris: Vejledende udsalgspris 299 kr. for 50 cl.

Mez 1

Mez 1 fra Mezclado

Mez 1 fra Mezclado

- Mez 1 er en blanding af Cuba- og Panamarom. Den vil gå rigtig godt til et klassisk julefrokostbord. Den er hverken for sød eller for tør, hvilket vil sige, at det er et godt alternativ til snaps. Hvis man ikke er vant til kraftig spiritus, så er den her meget tilgængelig. Den er fyldig med nuancer af moden blomme og tørre rosiner. Det anbefales at nyde den rent.

Alkoholprocent: 40

Forhandler: Vinspecialisten i Middelfart

Vejl. udsalgspris: Vejledende udsalgspris 299 kr. for 50 cl.

Julehvede

Julehvede fra Indslev Bryggeri

Julehvede fra Indslev Bryggeri

- Det er en fyldig hvedeøl, som er meget allround og vil gå meget godt til en julefrokost. Fordi det er en hvedeøl, så bliver den lidt mere frisk, så det er ikke sådan en man sidder og går død i, fordi den mætter for meget. Den gør det rigtig godt, når man skal igennem fisk, det lune, ost osv. Det er en specialøl, der er lokalt brygget og har en god maltkarakter og som man ikke kun kan drikke et lille glas af.

Alkoholprocent: 6,5

Forhandler: Kvickly Middelfart og andre supermarkeder

Vejl. udsalgspris: 24,95 kr. for 50 cl.

Hoppy Christmas

Hoppy Christmas fra Ugly Duck

Hoppy Christmas fra Ugly Duck Brewing Co.

- Det er en jule-IPA tilsat appelsinskal. Den er ikke super bitter, men den har mere humlekarakter. Den vil være et godt bud til en julefrokost, men også til en hygge-øl før eller efter en julemiddag, hvor man har brug for lige at rense smagsløgene efter det her lidt søde og fede mad. Humlen får lov at spille en større rolle og du har noget mere citrusfrugt, tropisk frugt og fyrrenåle, som spiller sammen med appelsinskal. Det giver en rigtig frisk oplevelse.

Alkoholprocent: 5,9

Forhandler: Kvickly Middelfart og specialforretninger

Vejl. udsalgspris: 29,95 kr. for 33 cl.

Embed: hearken
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Den engelske coronavariant er i Fredericia: Nye skærpede retningslinjer betyder, at nære kontakter skal i selvisolation i 14 dage

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Vi bør kunne lukke lidt op om 14 dage

Fredericia

Fra stilhed til flere dages kø: Pludselig er der pres på det lokale corona-testcenter

Fredericia For abonnenter

Mr. BMX gik ned med flaget og næsten fallit: Men nu kan Johnny Lassen hejse det igen

Annonce