Annonce
Middelfart

Det synes I om rygeforbud udendørs: Politikerne må have vigtigere ting at tage sig til

Mange læsere mener, at det er at gå for vidt, hvis Middelfart Kommune indfører et forbud mod rygning i en række udearealer. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Avisen har spurgt læserne, hvad de mener om at indføre et forbud mod rygning i en række udeområder i Middelfart Kommune. Nogle påpeger, at det er en god idé, men de fleste beder politikerne om at lade rygerne være og bruge tiden på noget andet.
Annonce

Forvaltningen i Middelfart Kommune har foreslået politikerne at indføre rygeforbud i en række forskellige udeområder i kommunen, og i øjeblikket er flere udvalg ved at finde ud af, om de synes, det er en god idé. Fyens Stiftstidende har derfor spurgt læserne på avisens Facebook-side Vores Middelfart, hvad de mener om at forbyde at tænde cigaretter udendørs i for eksempel gågaden eller ved idrætsanlæg og busstoppesteder. Det spørgsmål gav en del debat, og du kan læse et udpluk af holdningerne nedenfor.

Jeanette Johansen:

- "Hvorfor?", spørger jeg bare. Det er hysterisk. Hvis man ikke kan finde på andet og vigtigere emner at tage op, ja, så ved jeg da ikke lige, hvor vi ender henne. Det er faktisk lidt uhyggeligt. Der er jo en rygelov. Hvorfor så blive ved med at rode rundt i det?

Liliana Bonnichsen:

- Jeg vil mene, der er vigtigere emner at behandle i Byrådet.

Lars Kallesøe:

- Hvad blev der lige af den personlige frihed?

Ann Sor:

- Jeg ryger ikke, men jeg synes ikke, der skal være forbud på offentlige steder udendørs.

Sannie Krogh Lund:

- Da gågaden blev lavet, var det børnefamilierne, der stod for hetz, da det kom frem, at der blev lavet en lille “legeplads” midtvejs i gågaden. Og nu er det så rygerne, der står for hetz. Jeg synes simpelthen, at man burde bruge tiden på noget bedre end at lave det ene forbud efter det andet. Og som ryger, så tager jeg stadig hensyn. Men så må man da også hellere lave et forbud om, at man ikke må drikke alkohol på offentlig steder som Nytorv, ved Kvickly og så videre.

Torben Ryan Lauridsen:

- Det er helt i orden med et rygeforbud på alle offentlige steder og i gågaden. For os, der ikke ryger, er det ret generende at gå gennem gågaden og bliv røget lige op i hovedet. Siger man det til personen, får man et beskidt svar, selvom vedkommet kom der efter os

Mette Glans Lemcke Jørgensen:

- Lad nu folk ryge, hvis det er det, de har lyst til. Jeg er selv stoppet med at ryge og har selv valgt at stoppe. Til gengæld er jeg blevet fed, og mon ikke det en dag bliver forbudt at gå på gaden, når man er fed.

Mikael Jakobsen:

- Stop nu jer selv. Der er da andre vigtigere ting at give sig til som politiker i Middelfart Kommune - trivsel/normering og bedre ældrepleje, bedre omsorg for de syge, så de kan blive ordentlig raske. Vores udsatte mennesker trænger til et værdigt løft og ikke mindst vores børn og unge i børnehaver og skoler.

Ulla Østergaard:

- Skal politikerne ikke bruge deres tid til noget andet mere vigtigt? Hvem skal rende rundt og holde øje og så videre?

Kurt Mulvad:

- Folk må ryge, hvor de vil, bare de ville lade være med at smide skodderne på gaden.

Mona Lockdahl:

- Jeg er ikke ryger, men nu synes jeg, det er nok. Folk må da gerne ryge ude. Så sæt nogle askebægere op.

Cady Nørregaard:

- Jeg synes, det er at krænke folk. Der er ingen, heller ikke rygere, der ikke ved, at det er usundt. Jeg er ikke ryger, men min mand var storryger og døde desværre af det. Jeg synes, at rygerne normalt tager hensyn, og udenfor kan det ikke genere mere end prutter, mågeklatter, bilos, grillrøg med mere. Så spar pengene på fabrikation af skilte, og brug de sparede penge på noget fornuftigt.

Anne Larsen:

- Jeg er ikke ryger, men har intet problem med, at folk ryger ude i det offentlige rum, men en ting, jeg godt kunne ønske fra rygernes side, der er, om de ikke nok ville bruge skraldespande eller lægge deres skodder i lommen, indtil de kom hjem og så smed dem ud der, i stedet for at bare smide dem i gaden eller ud ad bilvinduet. Og ikke dermed sagt, at alle rygere smider deres skodder. Der ved jeg jo godt, at der er rigtig mange, som godt ved, hvor skodder hører til.

Christina Eggers Høj Rasmussen:

- Jeg er ryger, og jeg synes, det er god idé. Det er jo ikke tænkt til dem, der kan tænke selv, men til dem, der ikke kan. Et forbud får folk til at stoppe op og tænke. Jeg har taget et valg om at være ryger, men folk vælger ikke at blive generet af røg, og det er ikke altid, man har muligheden for at gå væk som passiv ryger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce