Annonce
112

Det uopklarede drab på 12-årige Susan – sagen huskes af de fleste

Mange kan huske enten sagen om 12-årige Susan Hansen, der blev fundet kvalt i januar 1992. Nogle havde en relation til pigen, andre kendte hende perifert. Fælles for den opmærksomhed, der er kommet i forbindelse med en forestående programserie, der blandt andet dykker ned i det uopklarede drab på Susan er, at sagen står skarpt i erindringen hos de fleste. Avisudklip fra Fredericia Dagblad
Kan du huske, hvad der skete i dit liv for 28 år siden? De fleste vil nok svare nej. Men mange kan derimod uden problemer huske sagen om 12-årige Susan Hansen fra Fredericia, der i slutningen af januar 1992 forsvandt og blev fundet dræbt.

Fredericia: For få dage siden bragte Fredericia Dagblad historien om, at det uopklarede drab på 12-årige Susan Hansen fra Fredericia ville få fornyet opmærksomhed i forbindelse med en forestående udsendelse om netop uopklarede drabssager.

Og reaktionerne på blandt andet Facebook vidner om, at selvom sagen er knap 28 år gammel, så husker de fleste dagen, hvor pigen blev fundet på Herslevvej.

Annonce

"En frygtelig dag"

Flere kendte Susan – enten godt eller perifert. Andre husker historien om pigen, der aldrig kom hjem fra ærinder i midtbyen. Opslaget på Facebook har i skrivende stund fået 173 kommentarer, er blevet delt 80 gange og fået 257 reaktioner.

Der er uden tvivl en stor interesse for sagen og ikke mindst et fortsat og konstant spirende håb om, at gerningsmanden en dag bliver fundet og stillet til ansvar.

- Det var så efter den dag, jeg stoppede med at cykle på natarbejde, skriver Erna Ranzau Faigh blandt andet på Facebook.

Ordet ”frygtelig” går igen i kommentarsporet, og flere husker dagene 30. og 31. januar 1992.

- En frygtelig dag husker det så tydeligt, skriver Birthe Nielsen.

- Frygtelig tragedie. Husker det som var det i går. Stakkels pige. Håber de finder ham, lyder det fra Anni Andersen.

- Glemmer det aldrig. Var en frygtelig dag, man som elev på skolen fik den triste meddelelse, skriver Lydia Christensen.

Nyt lys

Karen E Pedersen er enig i, at det er en sag, der fyldte og stadig gør:

- Det er en, man aldrig kommer til at glemme. Vil altid spøge i baggrunden.

- Noget man tydeligt husker, fra man var ung, når man boede i området, uha får helt kuldegysning over det, skriver Charlotte Sommer.

Gerningspersonen er som nævnt aldrig blevet fundet eller stillet til ansvar. Politiet modtager fortsat henvendelser i sagen, der langtfra er forældet eller arkiveret – hverken hos politiet eller i folks erindring.

Der bliver på ny kastet lys over Susan-drabet, når programmet "Drabscheferne – de uopklarede sager", hvor flere nuværende og tidligere drabschefer gennemgår efterforskningen af uopklarede, danske drabssager, bliver sendt. Serien dykker ned i flere uopklarede sager, og danskerne kan følge det på blandt andet Kanal 5 i de kommende måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Vanvittig afslutning på dansk mesterskab

112

Flere genstande beslaglagt: 35 visitationer i to zoner de seneste dage

Annonce