Annonce
Debat

Det vil være helt skørt at vende det døve øre til eksperternes råd og beregninger: Ja tak til en ansvarlig genåbning

Jens Jonatan Steen. Pressefoto

Læserbrev: Jeg jubler, når jeg ser de små elever komme tilbage i skole, når kølerbilerne triller vaccinerne ud i landet og nu har sendt 37.000 danskere tilbage på arbejde, som en del af den gradvise genåbning.

Det er kort og godt fantastiske nyheder, som viser, hvor langt og succesfuldt vi er nået i kampen mod corona.

Vi har nu taget hul på en ansvarlig og ambitiøs genåbning af Danmark, mens lande som Sverige og Finland kigger ind i nye nedlukninger.

Og vi går imod bedre tider, når fodboldspillere landet over igen kommer på græs, når butikkerne igen kan åbne, og når de store skoleelever vender tilbage regionalt.

Den ansvarlige genåbning af baseret på et unikt samfundssind, måneders afsavn og en fælles jætteindsats for at holde smitten. Det må vi for alt i verden ikke på sætte over styr.


Det ville være så ekstremt nedslående at skulle åbne den ene uge blot for at lukke ned igen den næste.

Jens Jonatan Steen


Det ville være så ekstremt nedslående at skulle åbne den ene uge blot for at lukke ned igen den næste.

At vi ikke kan åbne alting på en gang slår naturligvis skår i glæden. Men den ansvarlige løsning betyder, at noget skal holde lukket, for at andet kan åbne.

Selvom jeg gerne have set frisører, højskoler og kulturen åbne helt op, så ville det ikke være ansvarligt lige nu. Det handler ikke om den enkelte frisør eller det enkelte fodboldstadion, men om den samlede samfundsbelastning.

En af landets førende virologer, Allan Randrup Thomsen, beskriver også derfor genåbningen således: "Vi går lige til grænsen".

Det gør vi, fordi der er 60 pct. større risiko for indlæggelse under den britiske mutation, og fordi vi massivt øger belastningen med stigende smitte.

Sundhedsvæsenet vurderer, at de kan opretholde al normal aktivitet samtidig med 450 indlæggelser, men vi forventede altså næsten 900 indlæggelser på grund af genåbningen.

En ansvarlig genåbning kræver, at vi følger smitteudviklingen tæt og sikrer, at sundhedsvæsenet kan følge med. Som regionernes stærke stemme og formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V) præcist udtrykker det:

"Nedlukningen har konsekvenser for mange, og derfor er det nødvendigt at åbne igen, men sundhedsvæsenet skal selvfølgelig kunne følge med."

Selvom vi alle sammen er mildest talt grundtrætte af corona, så må vi ikke sætte alt, hvad vi kæmpet for over styr nu. Vi er tæt på målstregen. Det vil være helt skørt at vende det døve øre til eksperternes råd og beregninger netop nu.

Vi har sat kurs mod et åbent Danmark, men vejen derhen kræver fortsat ansvar og sammenhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kære Julie - tak fordi du gav mig væk

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Fredericia

Efter kritisk rapport: Fem satsninger får støtte fra brandingpuljen

Annonce