Annonce
FC Fredericia

Det virkede: Derfor ændrede Michael Hansen taktik mod Esbjerg

Michael Hansen skiftede formation mod Esbjerg, og det var kraftigt medvirkende til, at FC Fredericia vandt. Arkivfoto: Søren Gylling.
FC Fredericia spiller normalt en 4-2-3-1-formation, men mandag aften vandt man i Esbjerg med tre stoppere. Nu skal der grubles over taktikken, påpegede træner Michael Hansen.

Esbjerg: Nu har Michael Hansen rykket Silkeborg op to gange.

Det skete i 2020, da han som træner førte Silkeborg til oprykning, og det skete igen 10. maj 2021, da hans FC Fredericia vandt i Esbjerg og sendte oprykningen matematisk til Silkeborg og Viborg.

- Jeg kan ikke tage æren her anden gang, sagde han med et grin.

Annonce

- Jeg vidste jo godt, at det var det, der blev talt om. Inden kampen talte jeg med tv, og det var også deres fokus. Men den oprykning er vi jo ikke en del af. Vi var bare en modstander.

FC Fredericia er nu sikret femtepladsen, fordi HB Køge ikke længere kan indhente dem. Og det skabte glæde hos Michael Hansen.

- Tre kampe før tid kan jeg konstatere, at vi har gentaget en 17. plads blandt fodboldholdene Danmark. Det glæder mig, sagde han.

Taktisk justering

Han justerede sin taktik efter tre nederlag i tre tidligere kampe mod Esbjerg. FC Fredericia kom ud i en 3-5-2 og ikke den vanlige 4-2-3-1.

- Der var flere tanker bag, sagde træneren.

- Den defensive del var, at vi har haft problemer ude i siderne, når Esbjerg kom med deres backs og indlæg. Der dækkede vi ekstra godt ind med 3-5-2. Desuden gør tre stoppere og Raphael  Onyedika foran, at vi stod godt mod deres hængende angriber og i duelspillet omkring ham.

Der var også en offensiv tanke bag.

- Vi har haft svært ved at spille gennem deres pres, og det at have en ekstra stopper til at spille den op fra var en måde at frigive det på, sagde han.

Den nye og lidt mere defensive formation er måske svaret, når FC Fredericia som underhund møder de stærkere hold.

- Nu skal vi lige kigge kampen igennem nogle gange, for resultatet skal ikke blænde os, så vi nu siger, at 3-5-2 er fantastisk for Fredericia. Måske er det en genvej til at spille op mod de store lige nu, men jeg tror stadig, at vejen frem er at have sin stil og holde fast ved den, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Fredericia For abonnenter

Oppositionen kalder det for 'dybt kritisabelt': Chef så aldrig aftale om, at han skulle være leder for Kirsten Blæhr

Annonce