Annonce
Læserbrev

DF'er: Bæredygtigt Landbrug laver charmeoffensiv - en besynderlig strøm af indlæg

Men hvorfor har man brug for sådan en kampagne? Måske fordi et stigende antal danskere bliver oplyst om og vender ryggen til de konventionelle produktionsmetoder, der med fortsat massiv EU- og statsstøtte finder sted i landet.

Læserbrev: Sommertid er agurketid, og måske derfor har avisen været begunstiget af næsten daglige læserbreve fra Bæredygtigt Landbrug.

Emnerne har spændt vidt fra klima og vandkvalitet til, hvordan landbruget holder hånden under dansk økonomi og beskæftigelse.

En besynderlig strøm af indlæg, hvor man fisker efter sympati for bøndernes situation og arbejdsforhold, smukkest udtrykt i Flemming Fuglede Jørgensens læserbrev i Horsens Folkeblad 1. august.

Men hvorfor har man brug for sådan en kampagne?

Måske fordi et stigende antal danskere bliver oplyst om og vender ryggen til de konventionelle produktionsmetoder, der med fortsat massiv EU- og statsstøtte finder sted i landet.

Flere forbrugere vælger nu vegetarisk, og salget af økologiske varer stiger fortsat - selv Danish Crown har kastet sig over udvikling af plantebaserede produkter.

Imens bliver karavanen af grisetransporter på motorvejen mod Tyskland længere og længere.

I jagten på den sidste krone foretrækker man i landbruget at sende grisene på en rejse under kummerlige forhold for at få slagtet af lavt betalte tyske slagteriarbejdere, hvilket for nyligt har kostet 125 arbejdere jobbet i Horsens.

Længere rækker samfundssindet altså ikke. Husk det, når Bæredygtigt Landbrug ruller charmeoffensiven ud.

Annonce
Anni Jakobsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112 For abonnenter

Mænd fægtede med lange knive under røveri: På blot fire minutter røvede de brugs

Annonce